ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ορίζοντας Χονγκ Κονγκ
Φώτο: ΑΠΕ

Σε lockdown για πρώτη φορά χιλιάδες κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ έχουν λάβει δραστικά μέτρα για να καταπολεμήσουν την επιδημία, αλλά σήμερα είναι η πρώτη φορά που επιβάλλουν ένα lockdown σε περιοχή της πόλης αυτής.

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ έθεσε σήμερα σε lockdown μια από τις πιο φτωχές και πυκνοκατοικημένες συνοικίες της χερσονήσου Κοουλούν, λέγοντας ότι οι 10.000 κάτοικοί της πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους έως ότου όλοι εξεταστούν για τον νέο κορονοϊό και καθοριστούν σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 70 κτίρια στην περιοχή Τζόρνταν στην οποία επιβάλλονται οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και ότι στόχος της είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της υποβολής των κατοίκων της σε διαγνωστικά τεστ εντός περίπου 48 ωρών, ώστε ο κόσμος να μπορεί να επιστρέψει στις δουλειές του τη Δευτέρα.

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ έχουν λάβει δραστικά μέτρα για να καταπολεμήσουν την επιδημία της COVID-19, αλλά σήμερα είναι η πρώτη φορά που επιβάλλουν ένα lockdown σε περιοχή της πόλης αυτής.

Πολλά κτίρια είναι παλιά και δεν είναι καλά συντηρημένα στην μικρή αυτή πυκνοκατοικημένη περιοχή που τίθεται σε lockdown, στην οποία πολλές κατοικημένες μονάδες υποδιαιρούνται, σύμφωνα με την υπουργό Υγείας Σοφία Τσαν.

«Ο κίνδυνος μετάδοσης στην κοινότητα είναι αρκετά υψηλός», σημείωσε η ίδια σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Μετά την αποτίμηση (της κατάστασης), πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να προβούμε σε έναν περιορισμό (των μετακινήσεων) με στόχο την διεξαγωγή τεστ στην περιορισμένη αυτή περιοχή για να επιτύχουμε τον στόχο για μηδενικά κρούσματα». 

«Οι κάτοικοι θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους για να αποφευχθεί η μετάδοση έως ότου πάρουν τα αποτελέσματα των τεστ τους», διευκρίνισε επίσης.

Στην περιοχή αυτή καταγράφηκαν 162 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού αυτόν τον μήνα και τα ποσοστά του ιού που εντοπίστηκαν σε δείγματα λυμάτων από τα κτίρια της περιοχής ήταν υψηλότερα από αυτά σε άλλες περιοχές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ασθενοφόρο Χονγκ Κονγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Συγγνώμη και δεσμεύσεις για αλλαγές μετά την τραγωδία στη Wang Fuk Court

Ο Τζον Λι, επικεφαλής του Χονγκ Κονγκ, ζήτησε συγγνώμη για τη θανατηφόρα πυρκαγιά με 168 θύματα, ανακοίνωσε μεταρρυθμίσεις στον κατασκευαστικό τομέα και την παραίτηση της υπουργού Στέγασης μετά το πόρισμα που ανέδειξε σοβαρές ευθύνες.
Σημαία Κίνας και Χονγκ Κονγκ
ΔΙΕΘΝΗ

APEC: Συμφωνία Κίνας-Χονγκ Κονγκ για συντονισμό μακροοικονομικής πολιτικής

Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών APEC συμφώνησαν να ενισχύσουν την επικοινωνία και τον συντονισμό για μακροοικονομικά θέματα, προωθώντας παράλληλα χρηματοπιστωτική συνεργασία και περιφερειακή ολοκλήρωση, δήλωσε ο Κινέζος ΥΠΟΙΚ.
Σημαία Κίνας και Χονγκ Κονγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Χονγκ Κονγκ: Ποινές κάθειρξης 5-7 ετών σε ακτιβιστές υπέρ δημοκρατίας

Τρεις ακτιβιστές που οργάνωναν αγρυπνίες μνήμης για τα θύματα της Τιενανμέν καταδικάστηκαν σε 5-7 χρόνια φυλάκιση στο Χονγκ Κονγκ, σε μια δίκη που επικρίθηκε διεθνώς από κυβερνήσεις και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ουρανοξύστες σε πόλη Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ντογκουάν μετατρέπεται σε κόμβο επιχειρηματικής καινοτομίας στην Κίνα

Η Ντογκουάν, άλλοτε γνωστή ως «παγκόσμιο εργοστάσιο» παιχνιδιών και ενδυμάτων, εξελίσσεται σήμερα σε κέντρο καινοτομίας, προσελκύοντας επιστήμονες και επιχειρηματίες από το Χονγκ Κονγκ στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου Γκουανγκντόνγκ–Χονγκ Κονγκ–Μακάο.
Σημαία Κίνας και Χονγκ Κονγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ανάπτυξη 2,3% στον βιομηχανικό τομέα μόδας σε Κίνα-Χονγκ Κονγκ

Το Συμβούλιο Ανάπτυξης Εμπορίου του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι ο δείκτης ESG για τη βιομηχανία μόδας έφτασε τις 65,5 μονάδες, αυξημένος κατά 2,3% σε ετήσια βάση, αντικατοπτρίζοντας μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη βιώσιμη ανάπτυξη.