ΓΔ: 2080.31 -0.30% Τζίρος: 33.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:06:37
Φώτο: Shutterstock

Ο Τζόνσον μπορεί να χάσει την πλειοψηφία στις επόμενες εκλογές

Δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών Focaldata, που δημοσιεύουν οι Sunday Times, δείχνει πως οι κυβερνώντες συντηρητικοί θα συγκέντρωναν 284 έδρες, ενώ οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί θα εξασφάλιζαν 282 έδρες.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα μπορούσε να χάσει την έδρα του και κανένα από τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα είναι πιθανόν να μην εξασφαλίσει την πλειοψηφία στις επόμενες γενικές εκλογές, που δεν αναμένονται έως το 2024, καταδεικνύει μια νέα δημοσκόπηση.

Πρόκειται για την πρώτη λεπτομερή έρευνα της αντίληψης των πολιτών για το πώς ο Τζόνσον διαχειρίστηκε τις συνομιλίες για το Brexit και την πανδημία Covid-19, αφότου αποφάσισε να ανατρέψει τα σχέδια να επιτρέψει στις βρετανικές οικογένειες να συναντηθούν τα Χριστούγεννα, σε περιοχές της νότιας Αγγλίας, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του νέου κορονοϊού.

Περισσότεροι από 22.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην έρευνα, που διεξήχθη σε μια περίοδο 4 εβδομάδων τον Δεκέμβριο και την οποία διενήργησε η εταιρεία ερευνών Focaldata και δημοσιεύουν οι Sunday Times.

Βάσει της δημοσκόπησης, οι κυβερνώντες συντηρητικοί θα έχαναν 81 έδρες, με την πλειοψηφία τους των 80 εδρών να εξαλείφεται. Αυτό θα σήμαινε πως θα συγκέντρωναν 284 έδρες, ενώ οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί θα εξασφάλιζαν 282 έδρες.

Το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα, που θέλει να απομακρυνθεί από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο, προβλέπεται ότι θα κερδίσει 57 από τις 59 έδρες στη Σκωτία, κάτι που σημαίνει πως το κόμμα αυτό θα μπορούσε να κινήσει τα νήματα στον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός κινδυνεύει να χάσει την έδρα του στο Όξμπριτζ, δυτικά του Λονδίνου, σύμφωνα με την έρευνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπόρις Τζόνσον ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μπόρις Τζόνσον: «Χωρίς συνοχή» η έρευνα για το πώς αντιμετώπισα την πανδημία

Ο Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε «απελπιστικά ασυνάρτητη» τη δημόσια έρευνα για τον Covid-19, η οποία επέκρινε την καθυστέρηση της κυβέρνησής του και εκτιμά ότι 23.000 θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με νωρίτερη καραντίνα
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα: Ο Τζόνσον επέβλεψε «χαοτική» διαχείριση της Covid στη Βρετανία

Έρευνα καταλογίζει στον Μπόρις Τζόνσον χαοτική διαχείριση της πανδημίας COVID, με καθυστερημένη καραντίνα που οδήγησε σε 23.000 περισσότερους θανάτους. Η ηγεσία του επικρίνεται έντονα για παραβάσεις και αναποφασιστικότητα.
Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Είσοδος κτιρίου BBC
ΔΙΕΘΝΗ

Σε παραίτηση οδηγείται ο πρόεδρος του BBC λόγω παραβίασης κανόνων

Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας ο Σαρπ, πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs που έγινε πρόεδρος του BBC το 2021 δεν δημοσιοποίησε την ανάμιξή του στην εξασφάλιση δανείου ύψους 800.000 λιρών από τον τότε πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.
Μπόρις Τζόνσον ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον αποσύρεται από την κούρσα για την πρωθυπουργία

Ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους δύο άλλους διεκδικητές της ηγεσίας σε μία προσπάθεια να τους πείσει να συνταχθούν μαζί του στην προσπάθειά του για την επιστροφή του στην ηγεσία.