ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Ερντογάν: Η κοινή προσπάθεια με τις ΗΠΑ προάγει την ειρήνη στη Συρία

"Είμαι πεπεισμένος πως αυτή η κοινή προσπάθεια θα προάγει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας", πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ανάρτηση στο twitter δήλωσε πως είναι πεπεισμένος πως οι κοινές προσπάθειες με τις ΗΠΑ θα προάγουν την ειρήνη και τη σταθερότητα μετά τη συμφωνία Άγκυρας και Ουάσινγκτον για παύση της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία.

"Κύριε πρόεδρε, πολλές περισσότερες ζωές θα σωθούν όταν νικήσουμε την τρομοκρατία, που είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της ανθρωπότητας", δήλωσε ο Ερντογάν, απαντώντας σε μια ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χαιρέτισε την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας, μιλώντας για "σπουδαία νέα".

"Είμαι πεπεισμένος πως αυτή η κοινή προσπάθεια θα προάγει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας", πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Φωτιά σε τουριστικό σκάφος στη Φέτιγιε Τουρκίας χωρίς τραυματίες

Φωτιά ξέσπασε σε τουριστικό σκάφος ανοιχτά της Φέτιγιε, αναγκάζοντας 115 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά, να πηδήξουν στη θάλασσα. Οι αρχές έσβησαν τη φωτιά και διευκρίνισαν πως όλοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια.
Εκρέμ Ιμάμογλου στο βήμα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Ο Ιμάμογλου εντάσσεται σε νέο κόμμα εν μέσω πολιτικής κρίσης

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου ανακοίνωσε την ένταξή του στο Νέο Κόμμα, μετά την αποπομπή του από το CHP λόγω δικαστικής απόφασης, επισημαίνοντας ότι επιδιώκει ένα πιο δημοκρατικό μέλλον για την Τουρκία. Βρίσκεται στη φυλακή για κατηγορίες που αρνείται.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα επιδιώκει διεύρυνση της κοινής αμυντικής συμφωνίας της Μέκκας

Ο Ερντογάν εξέφρασε την επιθυμία του να επεκταθεί η αμυντική συμφωνία Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας-Πακιστάν και σε άλλες χώρες της περιοχής, ενώ ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι η Αίγυπτος ίσως συμμετάσχει στο μέλλον.
TF Kaan μαχητικό αεροσκάφος
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκικό F-16 κατέπεσε σε άσκηση – Ο πιλότος διασώθηκε

Στρατιωτικό F-16 κατέπεσε στην επαρχία Γιάλοβα στη βορειοδυτική Τουρκία κατά εκπαιδευτική πτήση. Ο πιλότος εκτινάχθηκε και επέζησε. Τοπικά βίντεο δείχνουν μαύρο καπνό να υψώνεται από το σημείο της συντριβής.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Καταδίκη επίθεσης Χούθι που σκότωσε τρεις Πακιστανούς

Το Πακιστάν καταδίκασε την επίθεση των Χούθι σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, που προκάλεσε τον θάνατο τριών Πακιστανών. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας με Σαουδική Αραβία και Τουρκία.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Υπάρχουν σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές για τον μεγάλο πλούτο

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως η κλιματική κρίση πλήττει Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία, και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανεπάρκεια στην πυροπροστασία και επιλογή επενδύσεων του ΔΕΔΔΗΕ, σημειώνοντας πως το Ταμείο Ανάκαμψης αξιοποιήθηκε λανθασμένα.