ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Shutterstock

Ερντογάν: Η κοινή προσπάθεια με τις ΗΠΑ προάγει την ειρήνη στη Συρία

"Είμαι πεπεισμένος πως αυτή η κοινή προσπάθεια θα προάγει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας", πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ανάρτηση στο twitter δήλωσε πως είναι πεπεισμένος πως οι κοινές προσπάθειες με τις ΗΠΑ θα προάγουν την ειρήνη και τη σταθερότητα μετά τη συμφωνία Άγκυρας και Ουάσινγκτον για παύση της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία.

"Κύριε πρόεδρε, πολλές περισσότερες ζωές θα σωθούν όταν νικήσουμε την τρομοκρατία, που είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της ανθρωπότητας", δήλωσε ο Ερντογάν, απαντώντας σε μια ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χαιρέτισε την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας, μιλώντας για "σπουδαία νέα".

"Είμαι πεπεισμένος πως αυτή η κοινή προσπάθεια θα προάγει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας", πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Καραμανλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής: Αίτημα αδείας προς την Τουρκία για το καλώδιο θα ήταν επικίνδυνο

Κατηγορηματικά αντίθετος σε αίτημα προς την Τουρκία για άδεια σχετικά με τη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου εμφανίστηκε ο Κ. Καραμανλής, προειδοποιώντας για επικίνδυνο προηγούμενο όσον αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο.
Αστυνομικό όχημα Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσιογράφοι διαδηλώνουν στην Τουρκία κατά της λογοκρισίας

Χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την Τουρκία καταγγέλλουν καταστολή της ελευθεροτυπίας μετά τον κρατικό έλεγχο του Halk TV και τη σύλληψη δύο επικριτών δημοσιογράφων, με τη στήριξη δημοσιογραφικών ενώσεων σε μεγάλες πόλεις.
Σύνορα Ελλάδας Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Τουρκία: Στο επίκεντρο της 7ης Συνόδου οι τουριστικές συνεργασίες

Στην 7η Σύνοδο της Μεικτής Επιτροπής Τουρισμού Ελλάδας-Τουρκίας στην Αθήνα, συζητήθηκαν η περαιτέρω τουριστική συνεργασία, η ενίσχυση τοπικών οικονομιών και η βιώσιμη διαχείριση προορισμών, με έμφαση σε κοινές προκλήσεις.
Ανανεώσιμη ενέργεια ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Στα 120 GW η αιολική και ηλιακή ενέργεια ως το 2035 με νέες επενδύσεις

Η Τουρκία σχεδιάζει ριζικές αλλαγές στο ενεργειακό της σύστημα, με στόχο τα 120 GW σε ηλιακή και αιολική ενέργεια έως το 2035, με έμφαση σε υπεράκτια αιολικά πάρκα και ετήσιους διαγωνισμούς για επενδύσεις 1.000 MW.