ΓΔ: 2163.88 0.44% Τζίρος: 822.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:22
Μπόρις Τζόνσον ομιλία
Φώτο: ΑΠΕ

Χαιρετίζει την επανέναρξη συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της Λιβύης, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο να εξευρεθεί πολιτική λύση για τον τερματισμό της κρίσης σε αυτή τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είπε απόψε στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι ανησυχούσε για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καλωσορίζοντας την είδηση ότι Αθήνα και Άγκυρα συμφώνησαν να επαναρχίσουν διερευνητικές συνομιλίες.

«Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για την πρόσφατη ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Τόνισε την ανάγκη για ηρεμία και χαιρέτισε την είδηση ότι Τουρκία και Ελλάδα συμφώνησαν σε συνομιλίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες.

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ότι η Τουρκία και η Βρετανία έχουν αμοιβαίο συμφέρον να επιδεικνύουν μια ισορροπημένη, αμερόληπτη στάση στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, να στηρίζουν τον διάλογο και τη συνεργασία.

Αναφερόμενος στο θέμα των συγκρούσεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η Αρμενία θα πρέπει να αποσυρθεί από τα εδάφη που έχει καταλάβει σε αυτόν τον ορεινό θύλακα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Τζόνσον, ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε έκκληση για ταχεία αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή αυτή του Νοτίου Καυκάσου.

Ο Μπόρις Τζόνσον αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της Λιβύης, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο να εξευρεθεί πολιτική λύση για τον τερματισμό της κρίσης σε αυτή τη χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία της Λιβύης
ΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Τριήμερο πένθος για τον θάνατο του αντιστράτηγου αλ Χαντάντ

Ο θάνατος του αρχηγού Γενικού Επιτελείου της Λιβύης σε αεροπορικό δυστύχημα στην Τουρκία προκάλεσε τριήμερο εθνικό πένθος, ενώνοντας τις αντίπαλες πλευρές της χώρας και προκαλώντας συγκίνηση και θλίψη σε Ανατολή και Δύση.
Σημαία της Λιβύης
ΔΙΕΘΝΗ

Συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους με αρχηγούς ενόπλων δυνάμεων Λιβύης

Ιδιωτικό αεροσκάφος με υψηλόβαθμα στελέχη του στρατού της Λιβύης συνετρίβη κοντά στην Άγκυρα. Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Τρίπολης. Η επαφή χάθηκε στις 20:52, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.
Σημαία της Λιβύης
ΔΙΕΘΝΗ

Συντριβή τουρκικού αεροσκάφους με αρχηγούς ενόπλων δυνάμεων Λιβύης

Ιδιωτικό αεροσκάφος με υψηλόβαθμα στελέχη του στρατού της Λιβύης συνετρίβη κοντά στην Άγκυρα. Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Τρίπολης. Η επαφή χάθηκε στις 20:52, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.
Αεροπορικό δυστύχημα Κορέα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Συντριβή αεροσκάφους με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ της Λιβύης

Ιδιωτικό αεροσκάφος με λιβυκή στρατιωτική αποστολή, μεταξύ τους ο στρατηγός Αλ-Χαντάντ, συνετρίβη έξω από την Άγκυρα. Το Falcon 50 είχε ζητήσει έκτακτη προσγείωση πριν χαθεί η επαφή πάνω από τη Χάιμανα.
Ιδιωτικό τζετ αεροδρόμιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιδιωτικό τζετ εξαφανίστηκε από τα ραντάρ μετά την απογείωση από Άγκυρα

Ένα ιδιωτικό Falcon 50 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Εσένμπογα. Το αεροδρόμιο έκλεισε προσωρινά και οι πτήσεις εκτρέπονται στο Καϊσερί. Πιθανολογείται ότι μετέφερε τον αρχηγό στρατού Λιβύης.
Βουλή Τουρκίας Άγκυρα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Διετής παράταση της στρατιωτικής παρουσίας στη Λιβύη

Η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε την παράταση για 24 μήνες της παραμονής τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη, επικαλούμενη συμφωνίες με την Τρίπολη και συμφέροντα στην Αν. Μεσόγειο. Η κυβέρνηση τόνισε τους ιστορικούς δεσμούς με τη Λιβύη.