ΓΔ: 2025.46 1.13% Τζίρος: 297.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Οι ελπίδες του Ιταλού υπ. Υγείας για το εμβόλιο της AstraZeneca

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας τόνισε πως στο τέλος του χειμώνα θα έχει σωθεί η χώρα και θα έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού.

Την ανάγκη να αντέξει ακόμα μερικούς μήνες το υγειονομικό σύστημα της χώρας υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica, o Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα και αναφέρθηκε στη στρατηγική της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. «Πρέπει να αντέξουμε άλλους έξι μήνες, στο τέλος του χειμώνα θα έχουμε σωθεί», τόνισε ο Σπεράντσα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η επανέναρξη της πειραματικής φάσης του εμβολίου AstraZeneca, «είναι οπωσδήποτε μια καλή είδηση», διότι «τα προβλήματα που είχαν προκύψει δεν συνδέονταν με το εμβόλιο».

Σε ότι αφορά την επανέναρξη του σχολικού έτους, που στην Ιταλία ορίστηκε για αύριο, ο Ιταλός υπουργός υγείας τόνισε ότι «οι εκπαιδευτικοί δεν θα μείνουν μόνοι και τα προβλήματα τα οποία μπορεί να προκύψουν θα αντιμετωπίζονται από το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας».

Ο Σπεράτσα, τέλος, κατέστησε σαφές ότι η μέτρηση της θερμοκρασίας των παιδιών θα πρέπει να γίνεται από τους γονείς, στο σπίτι, και ότι «για απουσίες μεγαλύτερες των τριών ημερών θα πρέπει να προσκομίζεται βεβαίωση υπογεγραμμένη από τον παιδίατρο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astrazeneca-emvolio
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Δυσαρέσκεια για το μπλόκο της ΕΕ στα εμβόλια της AstraZeneca

Ο μηχανισμός που εγκρίθηκε από την ΕΕ επιτρέπει στις εθνικές αρχές, σε διαβούλευση με την Κομισιόν, να εμποδίζουν τις εξαγωγές εμβολίων σε χώρες εκτός Ένωσης αν θεωρείται πως κάποια φαρμακευτική δεν εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Απέρριψε το Ελεγκτικό Συνέδριο το σχέδιο γέφυρας με Σικελία

Το Ιταλικό Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε το σχέδιο για γέφυρα που θα συνδέσει την ηπειρωτική Ιταλία με την Καλαβρία. Η κυβέρνηση μπορεί με νέα απόφαση να προχωρήσει, επικαλούμενη εθνικό συμφέρον.
Αστυνομικός Ιταλίας υπηρεσία
ΔΙΕΘΝΗ

Σκότωσε την πρώην του κοντά στη Βερόνα αφού αφαίρεσε το ηλεκτρονικό βραχιόλι

Άλλη μια γυναικοκτονία συγκλονίζει την Ιταλία, όπου ένας 41χρονος βραζιλιάνικης καταγωγής δολοφόνησε με μαχαίρι την 33χρονη πρώην σύντροφό του, επίσης από τη Βραζιλία, στο Καστελνουόβο Ντελ Γκάρντα έξω από τη Βερόνα.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Μελόνι με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν στην Ιταλία

Η Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε στη Ρώμη με τον Βίκτορ Όρμπαν, συζητώντας για διμερείς σχέσεις, Ουκρανία, Μέση Ανατολή, ευρωπαϊκή ατζέντα και καινοτόμες πρωτοβουλίες στη διαχείριση μεταναστευτικών ροών.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλοί νοσταλγοί του Μουσολίνι συγκεντρώθηκαν για τα 103 χρόνια φασισμού

Περίπου 1.000 νοσταλγοί του Μουσολίνι συγκεντρώθηκαν στο Πρεντάπιο για την επέτειο της πορείας προς τη Ρώμη, με αρκετούς να πραγματοποιούν φασιστικό χαιρετισμό, παρά τις εκκλήσεις για μετριοπάθεια. Η αστυνομία ήταν παρούσα χωρίς επεισόδια.