ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Οι ελπίδες του Ιταλού υπ. Υγείας για το εμβόλιο της AstraZeneca

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας τόνισε πως στο τέλος του χειμώνα θα έχει σωθεί η χώρα και θα έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού.

Την ανάγκη να αντέξει ακόμα μερικούς μήνες το υγειονομικό σύστημα της χώρας υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica, o Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα και αναφέρθηκε στη στρατηγική της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. «Πρέπει να αντέξουμε άλλους έξι μήνες, στο τέλος του χειμώνα θα έχουμε σωθεί», τόνισε ο Σπεράντσα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η επανέναρξη της πειραματικής φάσης του εμβολίου AstraZeneca, «είναι οπωσδήποτε μια καλή είδηση», διότι «τα προβλήματα που είχαν προκύψει δεν συνδέονταν με το εμβόλιο».

Σε ότι αφορά την επανέναρξη του σχολικού έτους, που στην Ιταλία ορίστηκε για αύριο, ο Ιταλός υπουργός υγείας τόνισε ότι «οι εκπαιδευτικοί δεν θα μείνουν μόνοι και τα προβλήματα τα οποία μπορεί να προκύψουν θα αντιμετωπίζονται από το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας».

Ο Σπεράτσα, τέλος, κατέστησε σαφές ότι η μέτρηση της θερμοκρασίας των παιδιών θα πρέπει να γίνεται από τους γονείς, στο σπίτι, και ότι «για απουσίες μεγαλύτερες των τριών ημερών θα πρέπει να προσκομίζεται βεβαίωση υπογεγραμμένη από τον παιδίατρο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astrazeneca-emvolio
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Δυσαρέσκεια για το μπλόκο της ΕΕ στα εμβόλια της AstraZeneca

Ο μηχανισμός που εγκρίθηκε από την ΕΕ επιτρέπει στις εθνικές αρχές, σε διαβούλευση με την Κομισιόν, να εμποδίζουν τις εξαγωγές εμβολίων σε χώρες εκτός Ένωσης αν θεωρείται πως κάποια φαρμακευτική δεν εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Το ΠΑΣΟΚ φέρνει παράδειγμα Ιταλίας, εμείς δεν ρισκάρουμε τη χώρα

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε στο ACTION 24 ότι η κυβέρνηση στηρίζει τους πολίτες όσο επιτρέπουν οι δυνατότητες της οικονομίας, με ενισχύσεις στα καύσιμα και μέτρα που θα αξιολογούνται κάθε δεκαπενθήμερο λόγω της ενεργειακής κρίσης.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή προς κύρωση τρεις αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με τρεις χώρες

Στην Ολομέλεια της Βουλής οδηγούνται για κύρωση τρεις αμυντικές συμφωνίες Ελλάδας με Ιταλία, Γερμανία-Ολλανδία και Σερβία. Η συζήτησή τους ξεκινά στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2026.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Έχω εξαιρετική σχέση με τη Τζόρτζια Μελόνι

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως διατηρεί πολύ καλή σχέση με την Τζόρτζια Μελόνι, γεγονός που θεωρείται αλλαγή στάσης, καθώς το καλοκαίρι είχαν υπάρξει εντάσεις μεταξύ του ίδιου και της Ιταλίδας πρωθυπουργού, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Δημοσιονομική απόκλιση 7 δισ. λόγω αυξημένων δαπανών

Ο Αντόνιο Ταγιάνι ανακοίνωσε ότι στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο θα αποφασιστεί δημοσιονομική απόκλιση 7 δισ. ευρώ λόγω μεγαλύτερης ευελιξίας σε άμυνα και ενέργεια. Εκφράζει την ελπίδα να μην αυξηθούν τα επιτόκια από την ΕΚΤ.