ΓΔ: 2615.07 0.25% Τζίρος: 239.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Pixabay

Maersk: Υποχώρηση 6,5% στα έσοδα β' τριμήνου λόγω της πανδημίας 

Τα EBIDTA ενισχύθηκαν κατά 25% στα 1,7 δισ. δολάρια ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τον όμιλο να αναβαθμίζει την πρόβλεψή του για το σύνολο του έτους.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα οικονομικά μεγέθη της Maersk, του κορυφαίου ναυτιλιακού ομίλου παγκοσμίως, για το β' τρίμηνο του έτους χρήσης, ενώ εκτίμησε ότι η ζήτηση θα υποχωρήσει σημαντικά κατά τη διάρκεια του 2020, εξαιτίας φυσικά της πανδημίας. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBIDTA) ενισχύθηκαν 25% φθάνοντας στα 1,7 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τα τοποθετούσαν στα 1,575 δισ. δολάρια. Παράλληλα εκτιμά ότι τα EBIDTA για το σύνολο του 2020 θα κυμανθούν μεταξύ έξι και επτά δισ. δολάρια, αναβαθμίζοντας την προηγούμενη εκτίμησή της ότι θα φθάσουν στα 5,5 δισ. 

Επιπρόσθετα τα έσοδα της εταιρείας υποχώρησαν κατά 6,5% στα εννέα δισ. δολάρια, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 427 εκατ. δολ. έναντι 141 εκατ. δολ. την ίδια περίοδο πέρσι, έναντι προβλέψεων για 281 εκατ. δολ. σε έρευνα της FactSet.

Η πτώση του όγκου φορτίου κινήθηκε στο 16%, εντός της πρόβλεψης της εταιρείας για μείωση 15%-18%.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ομάν: Θετικές οι συνομιλίες με Ιράν, προειδοποίηση για επιθέσεις σε πλοία

Το Ομάν χαρακτήρισε «θετικές» τις συνομιλίες με το Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ, ενώ προειδοποίησε για επιθέσεις σε πλοία και κάλεσε να αποφευχθούν ενέργειες που βάζουν σε κίνδυνο τη διπλωματία στη στρατηγική αυτή θαλάσσια οδό.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Επίθεση σε πλοίο με άγνωστο πυρομαχικό ανοιχτά του Ομάν

Πλοίο δέχθηκε επίθεση από άγνωστης προέλευσης πυρομαχικό 18 ναυτικά μίλια ανατολικά του Χάσαμπ στο Ομάν. Η φωτιά που ξέσπασε κατασβέστηκε και πλήρωμα και περιβάλλον είναι ασφαλή, σύμφωνα με την UKMTO.
ΑΑμμππάάςς  ΑΑρρααγγκκττσσίί  πποορρττρρααίίττοο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για νέα ναυτική διαδρομή στα Στενά Ορμούζ

Το Ιράν και το Ομάν βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για νέα διαδρομή πλοίων στα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ Αραγτσί, με όρους και αποζημιώσεις για παραβιάσεις, ενώ λύθηκαν τεχνικά και νομικά ζητήματα για μόνιμη διαδρομή.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδικό πλοίο της ADNOC δέχθηκε πυραυλική επίθεση στα Στενά Ορμούζ

Η ADNOC ανακοίνωσε ότι πλοίο της δέχθηκε πύραυλο στα Στενά του Ορμούζ, χωρίς να υπάρχουν τραυματισμοί και με την κατάσταση υπό έλεγχο, σύμφωνα με το WAM. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τυχόν ζημιές ή ευθύνη.
σημαία Τουρκίας θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Νέοι περιορισμοί σε εμπορικά πλοία για τη Μαύρη Θάλασσα

Η Τουρκία επέβαλε περιορισμούς στην κίνηση εμπορικών πλοίων προς τη Μαύρη Θάλασσα λόγω αυξημένων ανησυχιών για την ασφάλεια, σύμφωνα με το Bloomberg News, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει επιβεβαιωθεί από το Reuters.
Εμπορικό πλοίο
ΔΙΕΘΝΗ

Μαύρη Θάλασσα: Εμπορικά πλοία στο επίκεντρο άγραφου πολέμου

Η Μαύρη Θάλασσα έχει γίνει η πιο επικίνδυνη περιοχή για τη διεθνή ναυτιλία, με διαρκείς επιθέσεις σε πλοία λόγω της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας. Ο κίνδυνος για πλοία και πληρώματα στην περιοχή αυξάνεται συνεχώς.