ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Έκρηξη στο Κίεβο

Δύο τραυματίες από ρωσική επίθεση με πυραύλους στο Κίεβο

Δύο τραυματίες και ζημιές σε νηπιαγωγείο άφησε ρωσική επίθεση εναντίον του Κιέβου τη νύχτα, σύμφωνα με τη στρατιωτική διοίκηση της πόλης και τον δήμαρχο Κλίτσκο, που ανέφερε πλήγματα με βαλλιστικούς πυραύλους.

Τουλάχιστον δύο τραυματίες καταγράφηκαν ύστερα από επίθεση των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων στην ουκρανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες που δημοσιοποίησε μέσω Telegram η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζημιές υπέστη και κτίριο που στεγάζει νηπιαγωγείο, ενώ οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών.

Την επιδρομή ανακοίνωσε νωρίτερα ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο, σημειώνοντας ότι «εκρήξεις σε προάστια του Κιέβου. Ο εχθρός πλήττει υποδομές με βαλλιστικούς πυραύλους». Ο κ. Κλίτσκο ενημέρωσε αργότερα πως «συντρίμμια» κατέπεσαν σε πενταώροφη πολυκατοικία, ενώ η πρόσοψη άλλης πολυκατοικίας υπέστη ζημιά.

Οι αρχές συνέχισαν να προειδοποιούν τους κατοίκους για τον κίνδυνο νέων ρωσικών επιδρομών με πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε αναφέρει σε βραδινό διάγγελμά του πως υπάρχουν πληροφορίες ότι ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να πλήξει ενεργειακούς στόχους, γέφυρες και άλλες κρίσιμες υποδομές.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγα 24ωρα πριν την αναμενόμενη επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, με μεσολάβηση της Ουάσιγκτον, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου.

Οι προηγούμενες συνομιλίες, που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο, δεν είχαν αποφέρει αποτέλεσμα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει τις τελευταίες ημέρες αισιόδοξος για την προοπτική «μεγάλης και όμορφης» συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου, ο οποίος πλησιάζει τα πέντε χρόνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία σταματά επιδρομές σε ρωσικά διυλιστήρια λόγω πίεσης Τραμπ

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανέστειλαν ανεπίσημα τις επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια λόγω αμερικανικών πιέσεων, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Η παύση θα διαρκέσει έως τις αμερικανικές εκλογές και ίσως παραταθεί, με αντάλλαγμα παύση ρωσικών επιθέσεων.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Με το Κίεβο θα ορίσουμε το χρονοδιάγραμμα της εκεχειρίας στο Ολέσκι

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Ολέσκι, αναφέροντας ότι Ρωσία και Ουκρανία συζητούν το χρονοδιάγραμμα. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, ενώ θα επιτραπεί η εκκένωση πολιτών.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις σημειώθηκαν στο Κίεβο, πρωτεύουσα της Ουκρανίας

Εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στο Κίεβο καθώς σήμανε συναγερμός για ρωσική επίθεση με πυραύλους. Ο Ζελένσκι προειδοποίησε για μαζική επίθεση, ενώ οι ουκρανικές αρχές κατηγορούν τη Ρωσία για στοχευμένες καταστροφές υποδομών.
Καθεδρικός ναός Αγίου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανική επίθεση με 650 drones κατά της Μόσχας, δηλώνει ο Σαμπιάνιν

Από τις 20:30 χθες ως τις 05:00 σήμερα, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πάνω από 650 drones προς τη Μόσχα, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, με 105 να καταστρέφονται από τη ρωσική αεράμυνα κοντά στην πρωτεύουσα.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανική αεροπορική επίθεση σε ρωσική βιομηχανική εγκατάσταση

Οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζική επίθεση με drones στη Βολγκαγκράντ της Ρωσίας, πλήττοντας βιομηχανική εγκατάσταση, προκαλώντας φωτιά σε πολυκατοικία και τραυματισμό ενός ατόμου, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Μπατσάροφ.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί και επτά τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο

Ρωσική αεροπορική επιδρομή σε Κίεβο και περιφέρεια προκάλεσε τρεις νεκρούς, ανάμεσά τους ένα παιδί, και επτά τραυματίες. Πυρκαγιές ξέσπασαν σε σπίτια, κατάστημα και αποθήκη, ενώ σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις.