ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο

Συνάντηση Ζελένσκι με απεσταλμένους ΗΠΑ πριν τις συνομιλίες με Ρωσία

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι συναντήθηκε με τους Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ, ενόψει διπλωματικών επαφών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας και συνάντησης με τη Μελάνια Τραμπ, με στόχο την επανέναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι γνωστοποίησε ότι είχε συνομιλίες με τους αμερικανούς απεσταλμένους Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ, ενόψει των κρίσιμων επαφών μεταξύ αντιπροσώπων του Κιέβου και της Μόσχας, καθώς και της προγραμματισμένης συνάντησης στον Λευκό Οίκο με τη Μελάνια Τραμπ.

Ο κ. Ζελένσκι ανέφερε μέσω X ότι η συζήτηση διήρκεσε μιάμιση ώρα και ήταν ιδιαίτερα λεπτομερής. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας βρίσκεται στη Μαδρίτη για επαφές στο πλαίσιο της ιβηροαμερικανικής συνόδου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την ήττα της παράταξης του ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ. Παράλληλα, εξελίσσονται διπλωματικές διεργασίες για την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, με συναντήσεις Ουκρανών, Ευρωπαίων και Αμερικανών στις Βρυξέλλες και επικείμενες συνομιλίες Ρώσων και Ουκρανών, με αμερικανική μεσολάβηση, στο Αμπού Ντάμπι την ερχόμενη εβδομάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Φρίντριχ Μερτς: Η Μόσχα δεν θέλει σοβαρές διαπραγματεύσεις

Ο Φρίντριχ Μερτς δήλωσε πως η Ρωσία δεν δείχνει διάθεση για ουσιαστικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, ενόψει της συνάντησης του Αμπού Ντάμπι με αμερικανική διαμεσολάβηση, υποδεχόμενος τον Ζελένσκι στο Βερολίνο.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τριμερείς ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας-ΗΠΑ στο Αμπού Ντάμπι

Η Ρωσία θα συμμετάσχει σε τριμερείς ειρηνευτικές συνομιλίες με Ουκρανία και ΗΠΑ στο Αμπού Ντάμπι στις 10-11 Νοεμβρίου, με επικεφαλής της ρωσικής αποστολής τον Βλαντίμιρ Μεντίσκι, όπως επιβεβαίωσε το Κρεμλίνο.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ στο Αμπού Ντάμπι την επόμενη εβδομάδα

Ο Στιβ Γουίτκοφ ανακοίνωσε διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας με διαμεσολάβηση ΗΠΑ στις 10-11 Νοεμβρίου στο Αμπού Ντάμπι. Οι συνομιλίες θα αφορούν ασφάλεια, αποκλιμάκωση, ανθρωπιστικές δράσεις και βήματα για την ειρήνη.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Χωρίς «οικογενειακή φωτογραφία» η G20 στην Ατλάντα λόγω Λαβρόφ

Ξεκίνησε η σύνοδος G20 στην Ατλάντα υπό τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο και τον Ρώσο Σεργκέι Λαβρόφ. Ο Ρούμπιο μίλησε για κρίσιμες γεωπολιτικές προκλήσεις και απειλές στην οικονομική τάξη, σε συγκυρία ανόδου του πετρελαίου.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΥΠΕΞ Ρούμπιο υποδέχεται τους G20 εν μέσω παγκόσμιας κρίσης

Στην Ατλάντα διεξάγεται σήμερα σύνοδος ΥΠΕΞ της G20 με συμμετοχή Ρωσίας, εν μέσω διεθνών εντάσεων και ανόδου του πετρελαίου, λίγες μέρες πριν τις αμερικανικές εκλογές. Η σύνοδος προετοιμάζει το έδαφος για τη σύνοδο κορυφής τον Δεκέμβριο.