Σοβαρό τεχνικό πρόβλημα παρουσιάστηκε σήμερα στα ηλεκτρονικά μηχανήματα ψηφοφορίας στην κομητεία Γουέστσεστερ, κοντά στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης για το αμερικανικό Κογκρέσο. Σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών, τα μηχανήματα αδυνατούσαν να σαρώσουν τα έντυπα ψηφοδέλτια, προκαλώντας ανησυχία στους ψηφοφόρους της περιοχής.
Η εκλογική υπηρεσία της κομητείας του Γουέστσεστερ γνωστοποίησε ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε σε όλα τα εκλογικά τμήματα της κομητείας, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι όλες οι ψήφοι θα διασφαλιστούν και θα καταμετρηθούν κανονικά. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «η ψήφος σας έχει σημασία, το ψηφοδέλτιό σας θα διασφαλιστεί και η ψήφος σας θα καταμετρηθεί κανονικά».
Σε σχετικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, ο διοικητής της κομητείας Γουέστσεστερ, Κένεθ Τζένκινς, κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να προσέρχονται στις κάλπες και να μην πανικοβάλλονται. Τόνισε ότι δεν υπάρχει, προς το παρόν, ανάγκη για παράταση του ωραρίου λειτουργίας των εκλογικών τμημάτων, το οποίο έχει οριστεί από τις 06:00 έως τις 21:00, τοπική ώρα.
Η εκλογική περιφέρεια στην κομητεία Γουέστσεστερ παραδοσιακά ευνοεί τους Δημοκρατικούς, ωστόσο αυτή τη φορά ο απερχόμενος εκπρόσωπος και υποψήφιος για επανεκλογή είναι ο Ρεπουμπλικάνος Μάικ Λόουλερ, γεγονός που καθιστά την αναμέτρηση ιδιαίτερα αμφίρροπη.