Τουλάχιστον 12 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων τέσσερις Αμερικανοί, μία Γαλλίδα και ένας Καναδός, συγκαταλέγονται στα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ούρντα της Ισπανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην επαρχία Τολέδο, προκαλώντας διεθνή συγκίνηση και ανησυχία για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών.
Μεταξύ των υπολοίπων θυμάτων, που προέρχονταν από το εξωτερικό, περιλαμβάνονται πολίτες από την Ιαπωνία, την Τυνησία, την Πορτογαλία, το Μεξικό, την Τσεχία και την Αργεντινή. Οι ιατροδικαστικές και αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί 66 από τα συνολικά 69 θύματα της τραγωδίας που σημειώθηκε την Τετάρτη.
Τρεις επιβάτες, δύο υπήκοοι Αυστραλίας και ένας υπήκοος Ιαπωνίας, παραμένουν αγνοούμενοι, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Το περιστατικό αποτελεί το δεύτερο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία μέσα στο 2026, μετά το δυστύχημα του Ιανουαρίου στην Ανδαλουσία, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 46 άνθρωποι.
Το δυστύχημα χαρακτηρίζεται ως ένα από τα χειρότερα του αιώνα στην Ευρώπη και σημειώθηκε εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές της 29ης Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, συρμός της ισπανικής δημόσιας εταιρείας Renfe προσέκρουσε στο πίσω μέρος συρμού της ιδιωτικής εταιρείας Iryo, ο οποίος είχε ακινητοποιηθεί λόγω βλάβης στο σύστημα πληροφορικής που ελέγχει τη σηματοδότηση.