Τέσσερις Βρετανοί βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης με βαριές κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση γυναίκας, την οποία είχε διαφημίσει στο διαδίκτυο, ναρκώσει και βιντεοσκοπήσει ο τότε σύζυγός της. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, το υλικό που θα παρουσιαστεί στη δίκη περιλαμβάνει «βίντεο με πράγματα που, αφού τα δει κανείς, δεν μπορεί να τα ξεχάσει».
Ο Φίλιπ Γιανγκ, 50 ετών, έχει ήδη δηλώσει ένοχος για σειρά αξιόποινων πράξεων που διαπράχθηκαν πριν από δέκα και πλέον χρόνια εις βάρος της πρώην συζύγου του, Τζοάν Γιανγκ, η οποία παραιτήθηκε από το δικαίωμα ανωνυμίας.
Οι τέσσερις άνδρες που δικάζονται τώρα στο δικαστήριο του Ουίντσεστερ, φέρονται ότι βίασαν ή κακοποίησαν σεξουαλικά το θύμα την περίοδο 2016-2023, σε συνεργασία με τον Φίλιπ Γιανγκ. Οι κατηγορούμενοι είναι οι Κόνορ Σάντερσον-Ντόιλ, 32 ετών, Ρίτσαρντ Ουίλκινς, 62 ετών, Νόρμαν Μακσόνι, 48 ετών και Μοχάμαντ Χασάν, 38 ετών. Όλοι αρνούνται τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και βιασμό.
Η εισαγγελέας Σάρα Τζόουνς τόνισε ότι η υπόθεση αφορά το κατά πόσο είναι αποδεκτό να προχωρήσει κάποιος σε σεξουαλική επαφή με μια άγνωστη γυναίκα χωρίς τη συγκατάθεσή της. Όπως επεσήμανε, ο Φίλιπ Γιανγκ δημοσίευε φωτογραφίες της Τζοάν Γιανγκ, δεμένης στο κρεβάτι με καλυμμένα μάτια, αναζητώντας αγνώστους για σεξουαλικές συνευρέσεις με τη σύζυγό του.
Παρά το γεγονός ότι το παρουσίαζε ως «φετίχ και των δύο», δεν υπήρχε καμία σχετική ενημέρωση ή συγκατάθεση από την ίδια την Τζοάν Γιανγκ, σύμφωνα με την εισαγγελέα.
Η Τζόουνς περιέγραψε πως ο Γιανγκ νάρκωνε συχνά το θύμα και προσκαλούσε αγνώστους που ανταποκρίνονταν στις διαδικτυακές του αναρτήσεις, ενώ ο ίδιος παρακολουθούσε και βιντεοσκοπούσε τις πράξεις.
Η αστυνομία ανακάλυψε το αποδεικτικό υλικό όταν ένας λογαριασμός που συνδεόταν με τον Γιανγκ ανήρτησε σκληρές εικόνες στο διαδίκτυο το 2023, οδηγώντας στην κατάσχεση των συσκευών του.
Σύμφωνα με την Τζόουνς, το θύμα είχε συναινέσει μόνο στη χρήση μαντηλιού στα μάτια κατά τη διάρκεια ερωτικών περιπτύξεων, αλλά κάποια στιγμή το 2023 ξύπνησε και βρήκε έναν άγνωστο στο δωμάτιό της.
Η εισαγγελέας προειδοποίησε τους ενόρκους ότι «θα δείτε βίντεο με πράγματα που, αφού τα δείτε, δεν θα μπορείτε να τα ξεχάσετε και ενδέχεται να σας μείνουν στη μνήμη για πάντα».
Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει έως και τέσσερις εβδομάδες.