ΓΔ: 2569.82 1.56% Τζίρος: 262.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πύργος Αζαντί Τεχεράνης

Τεχεράνη: Πολύ καλές οι συνομιλίες με Σαουδική Αραβία, Πακιστάν και Τουρκία

Ο Μοχσέν Ρεζαΐ δήλωσε ότι το Ιράν είχε «πολύ καλές συζητήσεις» με Πακιστάν, Τουρκία και Σαουδική Αραβία στην Τεχεράνη και συμφώνησαν να αποτρέψουν κάθε ξένη ανάμιξη διασφαλίζοντας μόνοι τους την ασφάλεια της περιοχής.

Σε θετικό κλίμα διεξήχθησαν οι συνομιλίες μεταξύ του Ιράν και ανώτατων αξιωματούχων από το Πακιστάν, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με δηλώσεις του γραμματέα του ανώτατου συμβουλίου εθνικής ασφάλειας του Ιράν, Μοχσέν Ρεζαΐ. Οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τεχεράνη, με τη συμμετοχή των τριών χωρών που είναι μέλη του αμυντικού "Συμφώνου της Μέκκας".

Ο Ρεζαΐ ανέφερε ότι διαμορφώνεται μια νέα ατμόσφαιρα στην περιοχή, επισημαίνοντας πως κατά τη διάρκεια των επαφών υπήρξε πολύ θετική ατμόσφαιρα. Όπως δήλωσε στην κρατική τηλεόραση, οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην ενίσχυση της συνεργασίας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, ο γραμματέας του ανώτατου συμβουλίου εθνικής ασφάλειας του Ιράν υπογράμμισε τη σημασία της αποτροπής κάθε μορφής ξένης ανάμιξης. Όπως τόνισε, υπήρξε συμφωνία με το Πακιστάν, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία, ώστε η ασφάλεια της περιοχής να διασφαλίζεται από τις ίδιες τις χώρες και να αποτρέπεται κάθε εξωτερική παρέμβαση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μασούντ Πεζεσκιαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Πεζεσκιάν: Αναγκαία η ενότητα με Σαουδική Αραβία, Πακιστάν και Τουρκία

Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν υποδέχθηκε στην Τεχεράνη αξιωματούχους από Πακιστάν, Τουρκία και Σαουδική Αραβία, τονίζοντας τη σημασία της ενότητας και της συντονισμένης δράσης για την ασφάλεια και τη συνεργασία στη Μέση Ανατολή.
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ιμπραχίμ Καλίν επισκέπτεται Τεχεράνη για συνομιλίες με την ηγεσία του Ιράν

Ο διοικητής της ΜΙΤ Ιμπραχίμ Καλίν θα επισκεφθεί την Τεχεράνη μαζί με αξιωματούχους από Σαουδική Αραβία και Πακιστάν, για συνομιλίες με Ιρανούς ηγέτες, σε πρωτοβουλία της «Συμμαχίας της Μέκκας» για μείωση της έντασης ΗΠΑ-Ιράν.
Πύργος Αζαντί Τεχεράνης
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση αξιωματούχων της Συμφωνίας της Μέκκας με Ιρανούς στην Τεχεράνη

Ανώτατοι αξιωματούχοι από Σαουδική Αραβία, Τουρκία και Πακιστάν θα επισκεφθούν την Τεχεράνη για να συζητήσουν θέματα περιφερειακής ασφάλειας, όπως ανακοίνωσε Ιρανός αξιωματούχος, χωρίς να διευκρινιστεί η ακριβής ημερομηνία συνάντησης.
Σημαίες Τουρκίας Αιγύπτου
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία, Πακιστάν, Αίγυπτος και Σ. Αραβία καταδικάζουν τις επιθέσεις στο Ριάντ

Τουρκία, Πακιστάν, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία καταδίκασαν τις επιθέσεις Χούθι στο αεροδρόμιο Ριάντ ως «επικίνδυνη κλιμάκωση», εκφράζοντας πλήρη στήριξη στη Σαουδική Αραβία για την αντιμετώπιση των απειλών.
Σημαίες Τουρκίας Αιγύπτου
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Το "Σύμφωνο της Μέκκας" ίσως οδηγήσει σε αμυντική συμμαχία μουσουλμανικών χωρών

Ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης δήλωσε ότι η αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν ίσως εξελιχθεί σε ευρύτερο μουσουλμανικό σύμφωνο, με πιθανή συμμετοχή του Ιράν. Η επικύρωση αναμένεται τον επόμενο μήνα.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Επείγουσες συνομιλίες Σ. Αραβίας, Τουρκίας και Πακιστάν μετά τις επιθέσεις στην Υεμένη

Οι αρχηγοί επιτελείων Άμυνας Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας και Πακιστάν θα συναντηθούν εκτάκτως για να εξετάσουν μέτρα στήριξης του Ριάντ, βάσει τριμερούς συμφωνίας, μετά τις επιθέσεις των Χούθι στην Υεμένη.