Ο Ιταλός υπουργός μεταφορών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μελόνι, Ματέο Σαλβίνι, επανεξελέγη γραμματέας της Λέγκα, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του έκτακτου συνεδρίου του κόμματος. Ο Σαλβίνι συγκέντρωσε 465 ψήφους, ενώ τον ανθυποψήφιό του, Μάσιμο Γκαραβάλια, στήριξαν 146 σύνεδροι.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα του ίδιου του Σαλβίνι, με βασικό στόχο την ενίσχυση της θέσης του και τη μείωση των εσωκομματικών αμφισβητήσεων που προκλήθηκαν κυρίως από τη μείωση των ποσοστών της Λέγκα. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το κόμμα συγκεντρώνει το 5,5% στην πρόθεση ψήφου.
Ο Ματέο Σαλβίνι ανακοίνωσε ότι «στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα παρουσιάσει τη σαφή θέση της Λέγκα, ότι η Ιταλία δεν μπορεί να συνεχίσει να στέλνει χρήματα και όπλα στην Ουκρανία».
Όπως τόνισε ο Ιταλός υπουργός μεταφορών και γραμματέας της Λέγκα, «Εν έτει 2026 οι πόλεμοι δεν τελειώνουν στο πεδίο μάχης, με κανόνια και με τουφέκια. Αυτός ο καταραμένος πόλεμος θα σταματήσει στο τραπέζι της διπλωματίας. Όσο πιο γρήγορα η σύρραξη αυτή καταλήξει στο τραπέζι της διπλωματικής διαπραγμάτευσης, τόσο καλύτερα για όλους».