ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αλεξάνταρ Βούτσιτς πορτρέτο

Ο Βούτσιτς παραδέχτηκε την εκλογική του ήττα στη Σερβία

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς αναγνώρισε την ήττα του κόμματός του στις εκλογές της Σερβίας, παραχωρώντας τη νίκη στη Φοιτητική Λίστα, που προέκυψε από τις πρόσφατες διαδηλώσεις, με 135-140 έδρες έναντι 105 του κόμματός του.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς παραδέχτηκε την ήττα του κυβερνώντος κόμματος στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στη Σερβία, όπως προκύπτει από τα πρώτα αποτελέσματα. Η Φοιτητική Λίστα, ένα κίνημα που αναδείχθηκε μέσα από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των προηγούμενων ετών, επικράτησε στην εκλογική αναμέτρηση.

Ο Βούτσιτς δήλωσε ότι «Ακόμη δεν έχουμε τελικά αποτελέσματα, με βάση ένα δείγμα (…) είναι σαφές ότι χάσαμε τις εκλογές αυτές, η Φοιτητική Λίστα κέρδισε, θα έχουν μεταξύ 135-140 έδρες και εμείς θα έχουμε 105, κανείς άλλος δεν εκλέγεται στο κοινοβούλιο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φλόγες σε δρόμο πόλης
ΔΙΕΘΝΗ

Ένταση και επεισόδια στην Πρίστινα μετά την καταδίκη ηγετών του UCK

Ένταση στην Πρίστινα μετά την καταδίκη τεσσάρων πρώην διοικητών του UCK, μεταξύ τους και ο Χάσιμ Θάτσι, από το Ειδικό Δικαστήριο της Χάγης σε βαριές ποινές για εγκλήματα πολέμου. Διαδηλώσεις, επεισόδια και συλλήψεις.
Σφυρί δικαιοσύνης Ευρώπη
ΔΙΕΘΝΗ

Σερβία: Προειδοποίηση Συμβουλίου Ευρώπης για απειλές στα ανθρώπινα δικαιώματα

Η επιδείνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σερβία τον τελευταίο χρόνο επισημαίνεται από τον επίτροπο του Συμβουλίου της Ευρώπης, λόγω βίας της αστυνομίας σε διαδηλώσεις, επιθέσεων κατά ακτιβιστών και δημοσιογράφων.
σέρβικη διαδήλωση πλήθος
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Κατηγορεί αδράνεια της δικαιοσύνης μετά την τραγωδία στο Νόβι Σαντ

Ο ΟΗΕ καταδικάζει την έλλειψη νομικής δράσης στη Σερβία, ένα χρόνο μετά τη φονική κατάρρευση στεγάστρου στο Νόβι Σαντ που στοίχισε 16 ζωές. Ο Ύπατος Αρμοστής ζητά δικαιοσύνη και αποκατάσταση εμπιστοσύνης στους θεσμούς.
Διαδήλωση πλήθος Βελιγράδι
ΔΙΕΘΝΗ

Σερβία: Σύλληψη εκπαιδευτών διαδηλωτών από Μολδαβία και Ρουμανία

Στη Σερβία συνελήφθησαν δύο άτομα ως ύποπτα για εκπαίδευση Μολδαβών και Ρουμάνων διαδηλωτών σε τακτικές αντίστασης, με στόχο να αντιδράσουν πιο αποτελεσματικά στην αστυνομία της Μολδαβίας κατά τις εκλογές της 28ης Σεπτεμβρίου.
σέρβικη διαδήλωση πλήθος
ΔΙΕΘΝΗ

Σερβία: 140.000 διαδηλωτές απαίτησαν εκλογές, πλημμύρισαν το Βελιγράδι

«Θέλουμε εκλογές!», φώναζε το πλήθος που πλημμύρισε μετά τις 18:00 (τοπική ώρα· 19:00 ώρα Ελλάδας) τη μεγαλύτερη πλατεία του Βελιγραδίου και τους δρόμους γύρω από αυτή, ανεμίζοντας σερβικές σημαίες.