ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Γάλλοι αστυνόμοι, Παρίσι
Φωτογραφία: Γάλλοι αστυνόμοι. Credit: Shutterstock

Γαλλία: 1.314 προσαγωγές και 53 τραυματίες αστυνομικοί στις διαδηλώσεις

Στη Γαλλία, οι διαδηλώσεις του Σαββάτου προκάλεσαν 1.314 προσαγωγές, 75 παρεμβάσεις πυροσβεστικής, 53 τραυματίες αστυνομικούς και 24 λεηλατημένα καταστήματα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Η νύχτα κύλησε ήρεμα.

Σημαντικές αναταραχές σημειώθηκαν στη Γαλλία το Σάββατο, καθώς οι διαδηλώσεις οδήγησαν σε 1.314 προσαγωγές και 75 παρεμβάσεις της πυροσβεστικής για την κατάσβεση πυρκαγιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών. Ο προσωρινός απολογισμός περιλαμβάνει επίσης 53 τραυματίες μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και 24 καταστήματα που λεηλατήθηκαν.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου, «πολλές έρευνες έχουν ήδη ξεκινήσει», χωρίς ωστόσο να δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες ή να αναφέρεται ο αριθμός των τραυματιών διαδηλωτών.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η νύχτα κύλησε «ήρεμα» μετά τις κινητοποιήσεις, στις οποίες συμμετείχαν μεταξύ 410.000 και 800.000 άτομα σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πηγές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταραχές στη Γαλλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: 410.000 διαδηλωτές σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, 800.000 κατά την CGT

Περίπου 410.000 άτομα διαδήλωσαν σήμερα σε όλη τη Γαλλία για το αυξημένο κόστος διαβίωσης και τη στήριξη των δημόσιων υπηρεσιών, με 110.000 στο Παρίσι, αριθμός μειωμένος σε σχέση με τις 550.000 της προηγούμενης εβδομάδας.
Διαδήλωση και επεισόδια στη Γαλλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στις πόλεις

Σε τεταμένο κλίμα διεξάγονται πανεθνικές διαδηλώσεις στη Γαλλία, με αυξανόμενες συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας, χρήση δακρυγόνων, καταστροφές καταστημάτων και προσπάθειες εισβολής σε αστυνομικά τμήματα και δημοτικά κτίρια.
Ταραχές στο Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στη Γαλλία με μικροεπεισόδια και 1.000 συλλήψεις

Υπό αυξημένη αστυνόμευση και με αυστηρότερους ελέγχους, οι σημερινές διαδηλώσεις στη Γαλλία κύλησαν ήρεμα, με μεμονωμένα επεισόδια. Οι αρχές ανέπτυξαν 70.000 αστυνομικούς, ενώ έγιναν 1.000 συλλήψεις ή προσαγωγές.
Ταραχές στο Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Συγκρούσεις στο Παρίσι ανάμεσα σε αστυνομικούς και 500 διαδηλωτές

Συγκρούσεις σημειώθηκαν στο τέλος διαδήλωσης στο Παρίσι, με 500 και πλέον ταραχοποιούς να συγκρούονται με την αστυνομία στη Λεωφόρο ντε Βενσέν. Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και νερό υπό πίεση για τη διάλυση των ταραξιών.
Διαδήλωση και επεισόδια στη Γαλλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συγκρούσεις και δακρυγόνα σε διαδηλώσεις στη Λυών, Γκρενόμπλ και Νίκαια

Η αστυνομία στη Λυών έκανε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλωτές που έκλεισαν δρόμο, με αφορμή τις πανεθνικές κινητοποιήσεις για το κόστος διαβίωσης. Αντίστοιχα περιστατικά καταγράφηκαν και σε άλλες γαλλικές πόλεις.