Η στρατιωτική συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία, που βρίσκεται σε αντιπαράθεση με το υεμενίτικο κίνημα ανταρτών Ανσαραλά, γνωστό και ως Χούθι, ανακοίνωσε ότι κατάφερε να αναχαιτίσει και να καταστρέψει βαλλιστικό πύραυλο με στόχο την πρωτεύουσα του βασιλείου, το Ριάντ. Σύμφωνα με ενημέρωση της συμμαχίας, το κίνημα των Χούθι θεωρείται ότι διατηρεί σχέσεις με το Ιράν.
Όπως δήλωσε ο σαουδάραβας συνταγματάρχης Νούρι αλ Μάλκι μέσω X, «η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε και κατέστρεψε έναν βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την τρομοκρατική παραστρατιωτική οργάνωση των Χούθι προς την κατεύθυνση του Ριάντ».
Νωρίτερα, δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε ότι στην πρωτεύουσα του βασιλείου ακούστηκαν τρεις εκρήξεις, γεγονός που ενίσχυσε το αίσθημα ανησυχίας στην περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι έλαβαν μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα, με προειδοποίηση για «αεροπορική απειλή» και οδηγίες να καταφύγουν σε ασφαλή καταφύγια.
Ο συναγερμός ήρθη λίγα λεπτά αργότερα, προσφέροντας προσωρινή ανακούφιση στους πολίτες του Ριάντ.