Σε κλίμα σχετικής ηρεμίας διεξάγονται οι σημερινές διαδηλώσεις στη Γαλλία, αν και δεν λείπουν μεμονωμένα επεισόδια, σύμφωνα με τις αρχές. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Λοράν Νουνιές, μέχρι τις 13.00 ώρα Γαλλίας, δηλαδή μία ώρα πριν την έναρξη της πορείας των συνδικάτων, μαθητικών και φοιτητικών οργανώσεων και του κινήματος των κίτρινων γιλέκων στο Παρίσι, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 136 προσαγωγές. Την αντίστοιχη ώρα το προηγούμενο Σάββατο είχαν καταγραφεί 264 προσαγωγές.
Η συμμετοχή στις διαδηλώσεις εμφανίζεται περιορισμένη, με τις αστυνομικές αρχές να εκτιμούν ότι σήμερα στους δρόμους του Παρισιού βρίσκονται περίπου 35.000 άτομα, έναντι 60.000 το περασμένο Σάββατο την ίδια ώρα. Ιδιαίτερα αυξημένη παραμένει η αστυνομική παρουσία, με ελέγχους και έρευνες τόσο στους δρόμους όσο και στα μέσα μαζικής μεταφοράς γύρω από την πλατεία της Ιταλίας.
Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «δεν θα ανεχτούμε διαταράξεις της δημόσιας τάξης» και αναφέρθηκε σε ακροαριστερές οργανώσεις και κινήματα που, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών και διαδικτυακά καλέσματα, σχεδιάζουν πράξεις βίας και καλούν σε συνέχιση της «εξέγερσης στους δρόμους».
Από την πλευρά του, ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Ζαν-Λυκ Μελανσόν, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκμεταλλεύτηκε την «κατάσταση σοκ» που προκάλεσε η χθεσινή ρατσιστική δολοφονική επίθεση στο Τραπ, για να ακυρώσει τη συμφωνία σχετικά με τη διαδρομή της διαδήλωσης στο Παρίσι. Ο ίδιος χαρακτήρισε την ακύρωση ύποπτη και επικίνδυνη, υποστηρίζοντας πως «δημιουργούν τις συνθήκες για αταξία», ενώ επαίνεσε τη «μεγαλοπρεπή μαζική αντίδραση συλλογικής πειθαρχίας και αυτοσυγκράτησης». Τόνισε επίσης πως «αυτό θα επαναλαμβάνεται κάθε εβδομάδα» και ότι «μια γενική απεργία επίκειται».