Επίθεση σε στρατιωτική βάση στο αεροδρόμιο αλ Μουκάλα, στη νότια Υεμένη, πραγματοποίησαν σήμερα οι Χούθι, σύμφωνα με κυβερνητικούς στρατιωτικούς αξιωματούχους που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η περιοχή βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της Υεμένης, η οποία υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Χούθι εξαπέλυσαν «πυραύλους και drones» στοχεύοντας στρατιωτική βάση που φιλοξενεί δυνάμεις του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, εντός του αεροδρομίου αλ Ραγιάν. Οι αξιωματούχοι ζήτησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους.
Από την άλλη πλευρά, το υεμενίτικο κίνημα διέψευσε ότι πραγματοποίησε επίθεση με drone προς τη σαουδαραβική ιερή πόλη της Μεδίνας ή ότι διεξήγαγε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Σαουδικής Αραβίας, όπως είχε αναφέρει ο σαουδαραβικός συνασπισμός. «Οι δυνάμεις μας δεν διεξήγαγαν σήμερα καμία στρατιωτική επιχείρηση βαθιά σε σαουδαραβικό έδαφος», τόνισε ο εκπρόσωπος των Χούθι Γιαχία Σάρι.
Ο συνασπισμός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αναχαίτισε drones τα οποία εκτοξεύθηκαν προς τη Σαουδική Αραβία, μεταξύ αυτών και ένα στην περιοχή της Μεδίνας, σημαντική πόλη για τον μουσουλμανικό κόσμο.
Νωρίτερα, οι Χούθι είχαν δηλώσει ότι έθεσαν στο στόχαστρο σαουδαραβική θέση στο Άντεν, κοντά στο αεροδρόμιο. Πρόκειται για την τρίτη επίθεση μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας στην πόλη όπου βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης της Υεμένης, με τη στήριξη του Ριάντ.