Περίπου 800.000 πολίτες συμμετείχαν σήμερα σε διαδηλώσεις και πορείες σε ολόκληρη τη Γαλλία, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο υψηλό κόστος ζωής. Η πανεθνική κινητοποίηση συγκέντρωσε πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή από τις αρχικές εκτιμήσεις, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι οργανώσεις των διαδηλωτών.
Το συνδικάτο CGT ανέφερε αρχικά 500.000 διαδηλωτές έως τις 5 το απόγευμα, ωστόσο αργότερα αναθεώρησε τον αριθμό στους 800.000. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στη μαζική προσέλευση πολιτών σε μεγάλες πόλεις, όπως το Μονπελιέ, το Στρασβούργο, η Λιλ, το Μπορντό, η Νάντη και η Μασσαλία, σύμφωνα με νεολαιίστικες οργανώσεις, τη Φοιτητική Ένωση και τον ιστότοπο των "Κίτρινων Γιλέκων".
Σημαντικές εντάσεις και σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν από τη Μασσαλία και τη Λυών μέχρι το Παρίσι. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν κατά του «υψηλού κόστους ζωής», έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη χώρα.
Το συνδικάτο CGT επιβεβαίωσε τη συμμετοχή "οκτακοσίων χιλιάδων" ατόμων και κάλεσε την κυβέρνηση να «σταματήσει την καταστολή» μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας.
Ένα σοβαρό περιστατικό καταγράφηκε στη νοτιοανατολική Γαλλία, όπου διαδηλωτής τραυματίστηκε σοβαρά, χάνοντας το χέρι του από χειροβομβίδα που έριξαν αστυνομικές δυνάμεις, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή. Το γεγονός αυτό ήρθε λίγες εβδομάδες μετά τον ακρωτηριασμό ενός 15χρονου μαθητή στη Λανς της βόρειας Γαλλίας, κατά τη διάρκεια προηγούμενων κινητοποιήσεων.
Οι διαδηλωτές, με συνθήματα όπως «Καταστρέψτε το σύστημα» και «Παίρνουμε τη Βαστίλη», δημιούργησαν ατμόσφαιρα που σε ορισμένες περιπτώσεις προσέγγισε τα χαρακτηριστικά εξέγερσης. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τα "Κίτρινα Γιλέκα", μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, ακτιβιστές για το κλίμα και αντιφασίστες.
Στη Μασσαλία, δεκάδες καταστήματα λεηλατήθηκαν στο κέντρο της πόλης, ενώ διαδηλωτές εισέβαλαν για λίγο στην είσοδο του δημαρχείου, φωνάζοντας: «Είναι Επανάσταση, παίρνουμε τη Βαστίλη!», πριν διαλυθούν από την αστυνομία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Η κατάληψη της Βαστίλης στις 14 Ιουλίου 1789 είχε σηματοδοτήσει την έναρξη της Γαλλικής Επανάστασης.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, διαδηλωτές επιχείρησαν να επιτεθούν σε κέντρα εξουσίας σε όλη τη χώρα. Στη Λιλ, άτομα παραβίασαν εισόδους του δημαρχείου, προκαλώντας ζημιές και λεηλασίες σε μέρος των εγκαταστάσεων.