ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Το Κρεμλίνο Μόσχας

Ρωσία: Ιστορική η αναστολή κυρώσεων του Τραμπ, λέει σύμβουλος του Πούτιν

Ως «ιστορική στιγμή» χαρακτήρισε ο Κίριλ Ντμίτριεφ την απόφαση Τραμπ να αναστείλει σημαντικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, τονίζοντας το ισχυρό αντίκτυπο για την Ουκρανία και τη διεθνή οικονομική συνεργασία.

Η αναστολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που είχαν αποφασιστεί από το αμερικανικό Κογκρέσο, χαρακτηρίζεται ως «ιστορική» από τον βασικό διαπραγματευτή του Βλαντίμιρ Πούτιν για οικονομικά θέματα. Η κίνηση αυτή αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα για την Ουκρανία, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Κίριλ Ντμίτριεφ, σύμβουλος του Κρεμλίνου για τη διεθνή οικονομική συνεργασία, ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως «η αναστολή του Νόμου Γκράχαμ από την κυβέρνηση Τραμπ είναι μια σημαντική και πραγματικά ιστορική στιγμή». Η δήλωση αυτή ήρθε λίγες ώρες μετά την υπογραφή διατάγματος από τον Αμερικανό πρόεδρο, που αναστέλλει τις νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ αναστέλλει την εφαρμογή κυρώσεων κατά της Μόσχας

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέστειλε την εφαρμογή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, επικαλούμενος το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ, με διάταγμα που υπέγραψε, προκαλώντας ανησυχία στην Ουκρανία για ενδεχόμενη εγκατάλειψη από τον αμερικανικό σύμμαχο.
Κρεμλίνο στη Μόσχα
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Η Ουκρανία απορρίπτει την αμερικανική ειρηνευτική πρωτοβουλία

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε τον Ζελένσκι ότι απορρίπτει τις αμερικανικές ειρηνευτικές προσπάθειες, πλήττοντας ρωσικά διυλιστήρια, παρά τις εκκλήσεις για εκεχειρία από τον Τραμπ. Ο Πεσκόφ καταλόγισε στο Κίεβο άρνηση δέσμευσης στην ειρήνη.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Συνεχίζονται συνομιλίες για ενεργειακή εκεχειρία Ρωσίας-Ουκρανίας

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε συνέχιση επαφών με Ουκρανία για ενεργειακή εκεχειρία που ανακοίνωσε ο Τραμπ, χωρίς να παρέχει νέες λεπτομέρειες. Παραμένει άγνωστο με ποιους συνομιλεί η Ρωσία και αν είχε ενημερωθεί πριν την ανακοίνωση.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Υπάρχει συμφωνία για ενεργειακή εκεχειρία Ρωσίας-Ουκρανίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι Ουκρανία και Ρωσία κατέληξαν σε «ενεργειακή εκεχειρία» που ισχύει άμεσα, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Μέχρι τώρα, Κίεβο και Μόσχα δεν έχουν επιβεβαιώσει επίσημα τη συμφωνία.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Ζώνη ασφαλείας θα υπάρξει στα σύνορα μας με την Ουκρανία

Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στα σύνορα με την Ουκρανία, που θα παραμείνει αδιαπραγμάτευτη, τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Παράλληλα, οι ρωσικές δυνάμεις δεν ελέγχουν ακόμη το 10% του Ντόνετσκ σύμφωνα με το Κρεμλίνο.
Κάγια Κάλας Συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ ανίκανη να αντικαταστήσει το Starlink σύντομα στην Ουκρανία

Η Κάγια Κάλας παραδέχεται ότι η ΕΕ δεν μπορεί άμεσα να αντικαταστήσει το Starlink, κρίσιμης σημασίας για τον ουκρανικό στρατό, με την Ευρώπη να συζητά μέτρα ενίσχυσης της αμυντικής της ετοιμότητας στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.