Επεισόδια ξέσπασαν το απόγευμα στο Μπουένος Άιρες κατά τη διάρκεια κινητοποίησης υπέρ των δημόσιων πανεπιστημίων, με αφορμή τη λιτότητα που εφαρμόζει η κυβέρνηση του προέδρου Χαβιέρ Μιλέι. Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν γύρω από το κοινοβούλιο, διεκδικώντας τη διατήρηση της χρηματοδότησης για τα πανεπιστήμια.
Πριν ολοκληρωθεί η διαδήλωση, μικρές ομάδες διαδηλωτών, αρκετοί με καλυμμένα πρόσωπα, εκτόξευσαν πέτρες και αντικείμενα προς τις δυνάμεις της τάξης. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση.
Η κινητοποίηση, που έως εκείνη τη στιγμή εξελισσόταν ειρηνικά, είχε τη συμμετοχή φοιτητών, εκπαιδευτικών, συνδικάτων και κομμάτων της αντιπολίτευσης. Βασικό αίτημα αποτέλεσε η προστασία της χρηματοδότησης των δημόσιων πανεπιστημίων.
Πρόκειται για την πέμπτη διαδήλωση με το ίδιο αίτημα από τότε που ανέλαβε την εξουσία στην Αργεντινή ο υπερφιλελεύθερος Χαβιέρ Μιλέι.