ΓΔ: 2582.1 -0.83% Τζίρος: 343.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό

Τραμπ: Ζητά θανατική ποινή για τους δράστες φόνου πυροσβεστών

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως στηρίζει τη θανατική ποινή για όποιον σκοτώνει πυροσβέστη, ζητώντας από το υπουργείο Δικαιοσύνης να το επιδιώξει ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις, σε γεύμα προς τιμήν των πυροσβεστών στον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την πρόθεσή του να επιβληθεί η θανατική ποινή σε όσους διαπράττουν δολοφονία πυροσβέστη, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του.

Κατά τη διάρκεια γεύματος που πραγματοποιήθηκε στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου προς τιμήν οργανώσεων πυροσβεστών, ο Τραμπ επανέλαβε τη στήριξή του στην αυστηροποίηση των ποινών για εγκλήματα κατά εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έχει ταχθεί στο παρελθόν υπέρ της θανατικής ποινής για τη δολοφονία αστυνομικών, ανέφερε συγκεκριμένα ότι έδωσε εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης να επιδιώξει την επιβολή της ποινής του θανάτου για «οποιονδήποτε δολοφονεί έναν πυροσβέστη την ώρα που ανεβαίνει σε σκάλα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Χωρίς ζωντανή μετάδοση η εκτέλεση του δράστη στη Φορτ Χουντ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως δεν θα μεταδοθεί ζωντανά η εκτέλεση του άνδρα που σκότωσε Αμερικανούς στρατιώτες. Η εκτέλεση θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί. Οι οικογένειες των θυμάτων μπορούν να παρευρεθούν αν το επιθυμούν.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα αγανάκτηση Τραμπ για τη μη απονομή του Νόμπελ Ειρήνης

Ο Τραμπ εξέφρασε ξανά τη δυσαρέσκειά του που δεν του απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης, επικρίνοντας την επιλογή της Νάβι Πιλάι και χαρακτηρίζοντας το βραβείο «ντροπιασμένο» λόγω αποφάσεων που, όπως είπε, προσβάλλουν τη δημοκρατία.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δεν σχολίασε το σχέδιο εκτέλεσης σε ζωντανή μετάδοση

Ο Τραμπ δεν σχολίασε δημόσια το πρωτοφανές σχέδιο ζωντανής μετάδοσης της εκτέλεσης του Νιντάλ Χασάν, που σκότωσε 13 άτομα στο Φορτ Χουντ. Εγκρίνοντας την εκτέλεση, είπε πως «θα αποδώσουμε τελική δικαιοσύνη».
έμβλημα ICE ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Αθώος δηλώνει ο πράκτορας της ICE για τον πυροβολισμό μετανάστη

Αθώος δηλώνει πράκτορας της μετανάστευσης που κατηγορείται πως είπε ψέματα στο FBI, ισχυριζόμενος επίθεση πριν πυροβολήσει έναν Βενεζουελάνο στη Μινεάπολη κατά τις επιχειρήσεις απέλασης υπό τον Τραμπ.
Κιμμπερλι Γκιλφόιλ πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Γκίλφοϊλ: Η αποφυλάκιση Μαζιώτη δικαιολογεί επαγρύπνηση για τη βία

Η πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ σχολίασε πως η αποφυλάκιση του Νίκου Μαζιώτη θυμίζει την ανάγκη επαγρύπνησης κατά της πολιτικής βίας, τονίζοντας ότι τέτοιες πράξεις πρέπει να καταδικάζονται απόλυτα.
Σημαίες ΗΠΑ Μεξικό
ΔΙΕΘΝΗ

Ουγκάντα: Απόστρατος συνεργάτης αρχηγού ΕΔ εκδίδεται στις ΗΠΑ για όπλα

Η Ουγκάντα ανακοίνωσε την έκδοση στις ΗΠΑ απόστρατου αξιωματικού, κατηγορούμενου για συνωμοσία πώλησης όπλων αξίας 53,7 εκατ. ευρώ σε μεξικανικά καρτέλ. Μαζί του κατηγορούνται τρία ακόμη άτομα, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές.