ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντόναλντ Τραμπ σε γραφείο
Ο Ντόναλντ Τραμπ κοιτάζει, ενώ εμφανίζεται ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε κινητό τηλέφωνο.

Ο Πούτιν μετέφερε στον Τραμπ τη θέση του Ιράν για τη διαμάχη, λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν, σε συνεννόηση με τον Ιρανό πρόεδρο, μετέφερε στον Τραμπ τη θέση του Ιράν για πιθανή διευθέτηση στη μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν σύγκρουση, σύμφωνα με το Interfax.

Το Κρεμλίνο γνωστοποίησε ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μετέφερε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τη θέση του Ιράν σχετικά με μια πιθανή διευθέτηση του πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και Ιράν. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιρανού προέδρου.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, «σε συντονισμό με τον πρόεδρο του Ιράν, ο πρόεδρος Πούτιν μετέφερε στον πρόεδρο Τραμπ την άποψη του Ιράν για μία πιθανή διευθέτηση της διαμάχης», σύμφωνα με το Interfax.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: ΗΠΑ υπεύθυνες για αστάθεια στον Περσικό, λέει ο ΥΠΕΞ Αραγτσί

Ο Αμπάς Αραγτσί κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για την ανασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ και κάλεσε σε διπλωματική επίλυση των θεμάτων, ζητώντας περιφερειακή συμφωνία ασφάλειας χωρίς ξένες δυνάμεις.
Λευκός Οίκος
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο ηγέτης των Δημοκρατικών ζητά τέλος στον πόλεμο στο Ιράν

Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, ζήτησε να σταματήσει ο πόλεμος στο Ιράν, τονίζοντας πως ο αμερικανικός λαός αγνοεί τους λόγους της σύγκρουσης και ότι ο Τραμπ δεν έδωσε ποτέ σαφή εξήγηση.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση Αιγύπτου για αυτοσυγκράτηση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ Μπαντρ Αμπντελάτι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ιρανό ομόλογό του Αμπάς Αραγτσί, τονίζοντας την ανάγκη αυτοσυγκράτησης και πολιτικής λύσης στην κρίση της Μέσης Ανατολής, αναφέρει το ΥΠΕΞ Καΐρου.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Φρίντριχ Μερτς: Η Μόσχα δεν θέλει σοβαρές διαπραγματεύσεις

Ο Φρίντριχ Μερτς δήλωσε πως η Ρωσία δεν δείχνει διάθεση για ουσιαστικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, ενόψει της συνάντησης του Αμπού Ντάμπι με αμερικανική διαμεσολάβηση, υποδεχόμενος τον Ζελένσκι στο Βερολίνο.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανικά πλήγματα κατά του ιρανικού Κεσμ αναφέρουν ΜΜΕ, εκτός Ισραήλ

Οι ΗΠΑ, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, πραγματοποίησαν περιορισμένα πλήγματα σε ιρανικό νησί στο στενό του Ορμούζ, ενώ ο Τραμπ δήλωσε ανοιχτός σε συμφωνία με την Τεχεράνη. Αναφέρθηκαν εκρήξεις και πτήσεις αεροσκαφών στο Κεσμ.