Σημαντικές διαβουλεύσεις για το ουκρανικό ζήτημα διοργανώνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, καλώντας τους συμβούλους εθνικής ασφαλείας της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας, καθώς και εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, για συζητήσεις με την Ουκρανία στο Μαϊάμι της Φλόριντα, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν σε "νέες ιδέες" για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία, με βασικούς άξονες τις "προτάσεις για εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία" και ένα "σχέδιο ευημερίας για μετά τον πόλεμο", όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία συμφωνεί με τον Αμερικανικό υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο πως η σύγκρουση στην Ουκρανία βρίσκεται σε αδιέξοδο.
"Ναι, συμφωνούμε μαζί του", σημείωσε ο Πεσκόφ στο περιθώριο συνόδου των ηγετών των πρώην σοβιετικών κρατών στο Τουρκμενιστάν. Υπογράμμισε επίσης πως εναπόκειται στους διπλωμάτες να βρουν τρόπους για να προχωρήσουν προς την ειρήνη.