ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό

Διαδηλωτές διακόπτουν την ομιλία Τραμπ στο Τέξας

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέκοψε επανειλημμένα την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στο Τέξας λόγω παρεμβάσεων διαδηλωτών, οι οποίοι εκδιώχθηκαν. Ο Τραμπ τους χαρακτήρισε «πληρωμένους», ενώ το πλήθος φώναζε «U-S-A!».

Σε προεκλογική συγκέντρωση στην πολιτεία Τέξας, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναγκάστηκε επανειλημμένα να διακόψει την ομιλία του λόγω παρεμβάσεων διαδηλωτών, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Περίπου δέκα άτομα απομακρύνθηκαν από τον χώρο της εκδήλωσης, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Ο κ. Τραμπ χαρακτήρισε τους διαδηλωτές «πληρωμένους», ενώ το πλήθος αντέδρασε με έντονες αποδοκιμασίες και συνθήματα «U-S-A!». Ένας από τους διαδηλωτές κατέγραφε βίντεο τη στιγμή που απομακρυνόταν, ενώ άλλος φορούσε μπλουζάκι με το σύνθημα «SOS Κούβα», αναδεικνύοντας το θέμα των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Κούβας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ εντείνει τις προεκλογικές του εμφανίσεις, επιχειρώντας να συσπειρώσει τους οπαδούς του ενόψει των επικείμενων εκλογών του Νοεμβρίου. Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν αρνητικές προοπτικές για τους ρεπουμπλικάνους, καθώς το κόμμα κινδυνεύει να χάσει την πλειοψηφία και στα δύο σώματα του Κογκρέσου.

Βασικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας έχει αναδειχθεί το κόστος ζωής, καθώς οι αυξημένες τιμές καυσίμων επιβαρύνουν τους Αμερικανούς πολίτες. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, που ξεκίνησε με την επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στις 28 Φεβρουαρίου, κατόπιν εντολής του κ. Τραμπ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ επιδιώκει απαγόρευση του όρου Τεχνητή Νοημοσύνη σε όλη τη χώρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως θα απαγορεύσει τον όρο «Τεχνητή Νοημοσύνη», προτιμώντας τη χρήση του «Υπερνοημοσύνη», και κάλεσε τη Wall Street Journal να υιοθετήσει τη νέα ονομασία, θεωρώντας την πιο ακριβή.
Αστυνομικό όχημα Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσιογράφοι διαδηλώνουν στην Τουρκία κατά της λογοκρισίας

Χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την Τουρκία καταγγέλλουν καταστολή της ελευθεροτυπίας μετά τον κρατικό έλεγχο του Halk TV και τη σύλληψη δύο επικριτών δημοσιογράφων, με τη στήριξη δημοσιογραφικών ενώσεων σε μεγάλες πόλεις.
Τζέι Ντι Βανς μιλά
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τζέι Ντι Βανς συνδέει τη μετανάστευση με τα επεισόδια στη Γαλλία

Ο Τζέι Ντι Βανς κατηγόρησε τη μετανάστευση για τις βιαιότητες στη Γαλλία και τη Δημοκρατική αντιπολίτευση ότι επιδιώκει το ίδιο στις ΗΠΑ. Τόνισε πως «η διαφορετικότητα αγνοεί την αφομοίωση» και ζήτησε να σταματήσουν τα επεισόδια.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

O Τραμπ απομάκρυνε την Κέιτι Ζακαράια μια εβδομάδα μετά το διορισμό της

Ο Τραμπ ζήτησε από την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Κέιτι Ζακαράια, να επανεξετάσει τη θέση της, λέγοντας ότι ο Τύπος τη μεταχειρίστηκε άσχημα και ότι ίσως δεν χρειάζεται αυτή την κατάσταση.
Μασούντ Πεζεσκεγιάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για πρόκληση λαϊκής οργής μέσω αποκλεισμού

Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν διαδηλώσεις στο Ιράν μέσω του ναυτικού αποκλεισμού, τονίζοντας ότι η χώρα του ζει τη δυσκολότερη περίοδο από το 1979 λόγω πολέμου και οικονομικής πίεσης.
Πιτ Χέγκσεθ στο Λευκό Οίκο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Νέα μείωση ανώτατων αξιωματικών εξετάζει το Πεντάγωνο

Ο υπουργός Πολέμου Πιτ Χέγκσεθ θα ανακοινώσει σήμερα μείωση ανώτατων αξιωματικών στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, όπως μετέδωσε πρώτο το Fox News, στο πλαίσιο της ετήσιας ομιλίας του στο Κουάντικο της Βιρτζίνια.