ΓΔ: 2639.95 0.13% Τζίρος: 296.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μπάσκετ μπάλα καλάθι

NBA: Ο Τάουνς των Νικς δεν βλέπει νέο συμβόλαιο πριν τη σεζόν

Ο Καρλ-Άντονι Τάουνς δεν είναι αισιόδοξος για την ανανέωση του συμβολαίου του με τους Νιου Γιορκ Νικς πριν την έναρξη της σεζόν, παρά την περσινή συμβολή του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Καρλ-Άντονι Τάουνς, All-Star σέντερ των Νιου Γιορκ Νικς και ένας από τους βασικούς συντελεστές της περσινής κατάκτησης του πρωταθλήματος, εκφράζει αμφιβολίες σχετικά με την ολοκλήρωση της συμφωνίας για επέκταση του συμβολαίου του πριν από την έναρξη της νέας σεζόν σε δύο εβδομάδες.

Ο 30χρονος Τάουνς αναμένεται να εισπράξει 57 εκατ. δολάρια την τρέχουσα σεζόν, ενώ διαθέτει option παίκτη ύψους 61,1 εκατ. δολαρίων για το 2027/28. Έχει δικαίωμα για τετραετή επέκταση που μπορεί να φτάσει έως και τα 276 εκατ. δολάρια. Όπως δήλωσε ο έξι φορές All-Star στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα (5/10), «Δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά», αναφερόμενος στις πιθανότητες υπογραφής νέου συμβολαίου πριν από την πρεμιέρα των Νικς στις 20 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια των περσινών play-offs, ο Τάουνς είχε μέσο όρο 15,9 πόντους, 10,6 ριμπάουντ και 4,9 ασίστ, συμβάλλοντας καθοριστικά στην κατάκτηση του τίτλου από τους Νικς μετά από 53 χρόνια, με νίκη 4-1 επί των Σαν Αντόνιο Σπερς στους τελικούς του NBA. «Μόλις κατέκτησα ένα πρωτάθλημα», τόνισε ο Τάουνς, προσθέτοντας ότι «θα πίστευε κανείς ότι ήταν αρκετά εύκολο. Εκτός κι αν εσείς, οι δημοσιογράφοι, πιστεύετε ότι έχω κάτι άλλο να αποδείξω».

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη Τζέιμς Ντόλαν, οι Νικς δεν σκοπεύουν να υπερβούν το δεύτερο φορολογικό όριο δαπανών, ενώ επέλεξαν να μην ανανεώσουν το συμβόλαιο του αναπληρωματικού σέντερ Μίτσελ Ρόμπινσον στην offseason. Ο Ρόμπινσον μετακινήθηκε στους Μπόστον Σέλτικς, ανταγωνιστή της Νέας Υόρκης στην ίδια περιφέρεια.

Ο Τάουνς παραδέχεται ότι η διατήρηση του βασικού κορμού μιας πρωταθλήτριας ομάδας δεν είναι εύκολη, ωστόσο θεωρεί ότι δικαιούται το μερίδιό του. «Με απλά λόγια, θέλω να κάνω κάτι που θα βοηθήσει να παραμείνει η ομάδα ενωμένη και να συνεργαστώ με τους Νικς, αλλά ταυτόχρονα να αναγνωρίζει την αξία μου», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «τίποτα από όλα αυτά δεν έχει πλησιάσει καν στο να συμβεί».

Αυτή είναι η τρίτη σεζόν του Τάουνς στους Νικς, μετά από εννέα χρόνια στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Στην καριέρα του μετρά κατά μέσο όρο 22,8 πόντους, 11,1 ριμπάουντ και 3,1 ασίστ σε 720 αγώνες, έχοντας ξεκινήσει βασικός σε όλους. Έχει συμπεριληφθεί τρεις φορές στην τρίτη καλύτερη πεντάδα του All-NBA και επιλέχθηκε στο Νο1 του NBA Draft του 2015 από τη Μινεσότα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κενές μπλε κερκίδες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καβάλα: Πέθανε ο 16χρονος ποδοσφαιριστής μετά από τραυματισμό σε αγώνα

Έχασε τη ζωή του ο 16χρονος Άνι από τον Βύρωνα Καβάλας, μετά από σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στη Θάσο, όταν προσέκρουσε σε τοιχίο εκτός γηπέδου στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καβάλα: Μάχη για τη ζωή δίνει 16χρονος ποδοσφαιριστής στη ΜΕΘ

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ ο 16χρονος ποδοσφαιριστής του Βύρωνα Καβάλας, μετά από σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αγώνα στη Θάσο. Τα επόμενα 48ωρα είναι καθοριστικά για την εξέλιξή του.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 23χρονου στην Τούμπα για χρήση λέιζερ στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη 23χρονος έξω από το γήπεδο της Τούμπας, καθώς φέρεται να χρησιμοποιούσε λέιζερ προς παίκτες και πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας κατά τη διάρκεια αγώνα. Το λέιζερ κατασχέθηκε και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του.
Κώστας Καραμανλής ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξάνθη: Ο Κώστας Καραμανλής τίμησε τον Αντώνη Αντωνιάδη σε εκδήλωση

Ο Κώστας Καραμανλής τίμησε τον Αντώνη Αντωνιάδη σε εκδήλωση του Δήμου Ξάνθης, αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Δομάζο και τις αξέχαστες στιγμές του στον Παναθηναϊκό, με αφορμή το νέο βιβλίο για τη ζωή του μεγάλου ποδοσφαιριστή.