Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο αφίχθη σήμερα στην Ισλανδία, συνεχίζοντας την εκστρατεία των ΗΠΑ στην Αρκτική, σε συνέχεια της πρόσφατης συμφωνίας για τη Γροιλανδία.
Πριν ταξιδέψει στην Ελλάδα και ακολούθως στην Πορτογαλία, το αεροσκάφος του προσγειώθηκε το βράδυ στο νησί του βορείου Ατλαντικού.
Στο Ρέικιαβικ, πρωτεύουσα της Ισλανδίας, ο Ρούμπιο προγραμματίζεται να συναντήσει αξιωματούχους, με στόχο τη συζήτηση για τη συνεργασία στους τομείς της οικονομίας και της ασφάλειας, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Όπως δήλωσε ο ίδιος λίγο πριν από την αναχώρησή του, «Είναι μέλη του ΝΑΤΟ και καλοί φίλοι των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι λοιπόν ευκαιρία να κάνω μια στάση εκεί και να τους συναντήσω».
Ο υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε πως η επίσκεψη ακολουθεί συνομιλία που είχε με την ισλανδική ηγεσία κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις αρχές του έτους, συμπεριλαμβανομένης επικοινωνίας με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας.