ΓΔ: 2569.82 1.56% Τζίρος: 262.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Έκρηξη στην Υεμένη

Υεμένη: Προειδοποίηση Χούθι για κίνδυνο στον εναέριο χώρο Σ. Αραβίας

Οι Χούθι προειδοποίησαν τις αεροπορικές εταιρείες ότι ο εναέριος χώρος της Σαουδικής Αραβίας είναι επικίνδυνος, λόγω επιθέσεων από κυβερνητικές δυνάμεις της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ριάντ. Η Σαουδική Αραβία δεν σχολίασε.

Προειδοποίηση για την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας εξέδωσαν σήμερα οι Χούθι, τονίζοντας ότι ο εναέριος χώρος της Σαουδικής Αραβίας θεωρείται επικίνδυνος, εν μέσω εντεινόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων από κυβερνητικές δυνάμεις της Υεμένης με τη στήριξη του Ριάντ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του φορέα θαλάσσιου συντονισμού της Υεμένης, που ελέγχεται από τους Χούθι, ο εναέριος χώρος του σουνιτικού βασιλείου δεν θα είναι ασφαλής όσο συνεχίζεται η «επιθετικότητα» της Σαουδικής Αραβίας.

Το γραφείο Τύπου της σαουδαραβικής κυβέρνησης δεν προχώρησε άμεσα σε κάποιο σχόλιο σχετικά με τη συγκεκριμένη προειδοποίηση.

Νωρίτερα, η υποστηριζόμενη από τη Σαουδική Αραβία κυβέρνηση της Υεμένης ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε εκατοντάδες πλήγματα κατά θέσεων των Χούθι, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση επίθεσης με στόχο την ανακατάληψη του συνόλου της χώρας από τους φιλοϊρανούς μαχητές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκτόξευση πυραύλων πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Αναχαιτίστηκε πύραυλος των Χούθι που είχε ως στόχο το Ριάντ

Η συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι ανέτρεψε και κατέστρεψε βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε από τους Χούθι προς το Ριάντ, προκαλώντας ανησυχία καθώς ακούστηκαν τρεις εκρήξεις στην πρωτεύουσα.
Ουρανοξύστες Ριάντ Σαουδική Αραβία
ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία: Δύο εκρήξεις στο Ριάντ μετά από συναγερμό

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στο Ριάντ τις πρώτες πρωινές ώρες, με τις αρχές να ενεργοποιούν το σύστημα συναγερμού. Συμμαχικές δυνάμεις αναχαίτισαν drone και βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύθηκαν από τους Χούθι.
Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σίσι: Ρόλος Αιγύπτου στη Σαουδική Άμυνα, όχι επίθεση στην Υεμένη

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου αλ Σίσι τόνισε ότι η στρατιωτική υποστήριξη προς τη Σαουδική Αραβία αφορά μόνο την άμυνα και δεν περιλαμβάνει επίθεση στην Υεμένη, ενώ η Αίγυπτος θα υπερασπιστεί και άλλα αραβικά κράτη εάν της ζητηθεί.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκαν 5 drones, ένα κοντά στη Μεδίνα

Ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την κατάρριψη πέντε drones που εκτοξεύθηκαν κατά του βασιλείου από τους Χούθι, με τα τέσσερα στην ανατολική περιοχή και το ένα κοντά στη Μεδίνα, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τεχεράνη στηρίζει πολιτική λύση στη διαμάχη Σ. Αραβίας-Χούθι

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί δήλωσε πως η Τεχεράνη στηρίζει πολιτική λύση στη σύγκρουση Υεμένης-Σαουδικής Αραβίας, προσφέροντας ξανά μεσολάβηση για διάλογο, με το Ριάντ να μην έχει ακόμα απαντήσει στην πρόταση.
Ουρανοξύστες Ριάντ Σαουδική Αραβία
ΔΙΕΘΝΗ

Ριάντ: Κατηγορεί την Τεχεράνη για την ένταση με τους Χούθι

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Ραγιέντ Κρίμλι, κατηγόρησε το Ιράν για την αύξηση της έντασης στην Υεμένη, λέγοντας πως εξοπλίζει και στηρίζει τους Χούθι, οι οποίοι αρνήθηκαν πρόσφατη συνάντηση στο Ομάν.