ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:49:45
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός

Ομάν: Επίθεση σε δεξαμενόπλοιο μεταφοράς πετρελαίου (UKMTO)

Δεξαμενόπλοιο που μετέφερε αργό πετρέλαιο δέχθηκε πλήγμα από άγνωστο βλήμα στα ανοικτά του Ομάν, σύμφωνα με την UKMTO. Το πλήρωμα είναι ασφαλές, ενώ η έκταση των ζημιών και τυχόν επιπτώσεις δεν έχουν διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ενημέρωσης για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας UKMTO, που υπάγεται στο βρετανικό υπουργείο Άμυνας, ο πλοίαρχος δεξαμενοπλοίου μεταφοράς αργού πετρελαίου ανέφερε «πλήγμα» από αγνώστου ταυτότητας βλήμα.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν το πλοίο βρισκόταν 4 ναυτικά μίλια ανατολικά του Ομάν, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση της UKMTO.

Όπως επισημαίνεται, τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή, ενώ δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί η έκταση των ζημιών ή τυχόν περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Πρόκειται για το δεύτερο πλήγμα σε πλοίο στα Στενά του Ορμούζ μέσα σε λίγες ώρες. Από το στρατηγικής σημασίας θαλάσσιο πέρασμα διέρχεται περίπου το 20% των υδρογονανθράκων που καταναλώνονται παγκοσμίως, πριν την έναρξη του πολέμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και διαμορφώνει τις εξελίξεις στη ναυτιλία

Ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσκεψή του στη Σαγκάη, προώθησε τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών σε κινεζικά ναυπηγεία και συμφώνησε στην ενίσχυση της ελληνοκινεζικής συνεργασίας στη ναυτιλία.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απειλές Φρουρών Επανάστασης για κλιμάκωση αν οι ΗΠΑ συνοδεύουν πλοία στο Ορμούζ

Οι Φρουροί της Επανάστασης απείλησαν να κλιμακώσουν τη σύγκρουση με τις ΗΠΑ, αν συνεχιστεί η αμερικανική υποστήριξη στα πλοία που διαπλέουν το Στενό του Ορμούζ, το οποίο το Ιράν θεωρεί κρίσιμο για την παγκόσμια διακίνηση υδρογονανθράκων.
Βασίλης Κικίλιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Διεθνής συνεργασία για τις προκλήσεις στη ναυτιλία

Ο υπουργός Ναυτιλίας Β. Κικίλιας, στο North Bund Forum στη Σαγκάη, τόνισε την ανάγκη διεθνών συνεργασιών και βιώσιμης ενεργειακής μετάβασης για τη ναυτιλία, με έμφαση στην καινοτομία, τις επενδύσεις και τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας.
Εκπομπή διοξειδίου καμινάδας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ευρώπη επιβραδύνει τη μείωση εκπομπών CO₂, ψηλά η Ελλάδα λόγω της ναυτιλίας

Μείωση 51,7% των εκπομπών από το 2005, αλλά μόλις 1,7% το 2025. Τα 154 δισ. ευρώ σε δωρεάν δικαιώματα εκπομπών προς την ευρωπαϊκή βιομηχανία, ο ρόλος του άνθρακα και οι υψηλές εκπομπές ρύπων της ναυτιλίας.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κικίλια-Κινέζου Υπ. Μεταφορών για συμμετοχή Ελλήνων σε ναυπηγικά έργα

Ο Β. Κικίλιας συναντήθηκε στη Σανγκάη με τον υπουργό Μεταφορών της Κίνας για ενίσχυση της συνεργασίας ελληνικής ναυτιλίας και κινεζικής ναυπηγικής βιομηχανίας. Τόνισε τη σημασία της ασφάλειας στη θάλασσα και του σεβασμού στο διεθνές δίκαιο.