ΓΔ: 2555.16 -1.27% Τζίρος: 37.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:05:40
Βλαντιμίρ Πούτιν πορτρέτο

Πούτιν: Θα εξετάσουμε χρήση όλων των όπλων αν απειληθεί το Καλίνινγκραντ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε πως η Ρωσία θα εξετάσει τη χρήση όλων των όπλων της αν απειληθεί το Καλίνινγκραντ, υπογραμμίζοντας ότι δεν σκοπεύει να επιτεθεί, αλλά θα απαντήσει σε τυχόν επιθετικές ενέργειες.

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει όλο το φάσμα των όπλων που διαθέτει στο οπλοστάσιό της, εάν υπάρξει απειλή για τον θύλακα της στη Βαλτική, το Καλίνινγκραντ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Φόρουμ Βαλντάι διεθνών εμπειρογνωμόνων για τη Ρωσία στη Μόσχα, ο Πούτιν τόνισε πως η Ρωσία δεν σχεδιάζει να επιτεθεί σε κανέναν, ωστόσο θα αντιδράσει σε περίπτωση επιθετικής ενέργειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Διαπραγματεύσεις με έμφαση στις εγγυήσεις ασφαλείας για όλους

Ο Πούτιν τόνισε ότι οι συνομιλίες για την Ουκρανία πρέπει να επικεντρωθούν σε εγγυήσεις ασφαλείας για Ρωσία και Ουκρανία, αλλά και για όλη την Ευρώπη, και εξέφρασε ετοιμότητα για διάλογο με τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ τον επόμενο μήνα.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ο καγκελάριος Μερτς προειδοποιεί για αύξηση υποθέσεων κατασκοπείας

Ο καγκελάριος Μερτς προειδοποίησε για αύξηση υποθέσεων κατασκοπείας στη Γερμανία, μετά τη σύλληψη Ουκρανού που κατηγορείται πως παρέδιδε στρατιωτικά μυστικά στη Ρωσία. Τόνισε ότι η χώρα παραμένει στόχος εντατικής κατασκοπείας.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη Ουκρανού στη Γερμανία για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Στο Βρανδεμβούργο συνελήφθη Ουκρανός ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας, κατηγορούμενος ότι μετέφερε σε ρωσική υπηρεσία στοιχεία για παραγωγή τεθωρακισμένων, πυρομαχικών και εκρηκτικών, ανακοίνωσε η Εισαγγελία.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία-ΗΠΑ: Συνομιλίες για την κατεχόμενη πόλη Ολέσκι από Ρωσία

Ουκρανοί και Αμερικανοί διαπραγματευτές συζήτησαν για την κατάσταση στην κατεχόμενη Ολέσκι. Σύμφωνα με τον Νταβίντ Αραχαμία, ίσως υπάρξουν θετικά νέα σύντομα. Οι κάτοικοι ζουν επισιτιστική κρίση λόγω ναρκών και drones.
Βίλνιους πανοραμική θέα
ΔΙΕΘΝΗ

Λιθουανία: Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε σημαντικές υποδομές

Η Λιθουανία αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας σε κρίσιμες υποδομές, μετά από απόπειρα εμπρησμού σε σταθμό Starlink, που αποδίδεται σε δράση δολιοφθοράς από τη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μιντάουγκας Σινκεβίτσιους.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Ζώνη ασφαλείας 660 χλμ στα ουκρανικά σύνορα σχεδιάζει η Ρωσία

Ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στα ουκρανικά σύνορα, η οποία δεν θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με το Κίεβο, ως απάντηση στις ουκρανικές επιθέσεις στο Κουρσκ.