ΓΔ: 2099.8 -0.34% Τζίρος: 133.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Αεροσκάφος Boeing 737
Φώτο: Shutterstock

Με πρόστιμο 1,25 εκατ. δολ. απειλείται η Boeing

Στο πλαίσιο των ερευνών για τα Boeing 737 MAX, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία των ΗΠΑ πρότεινε την επιβολή προστίμου στην αεροπορική εξαιτίας της πίεσης που άσκησαν τα στελέχη της εταιρείας στους εργαζομένους.

H Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανακοίνωσε χθες ότι προτείνει την επιβολή προστίμου στην αμερικανική βιομηχανία παραγωγής αεροσκαφών Boeing , οικονομικού ύψους 1,25 εκατομμυρίων δολαρίου.

Σύμφωνα με την εκτίμησή της FAA, διοικητικά στελέχη της εταιρίας άσκησαν ανεπίτρεπτη πίεση ή παρενέβησαν στα καθήκοντα που είχαν ανατεθεί σε εργαζόμενους της Boeing, για λογαριασμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, στο εργοστάσιο της Νότιας Καρολίνας.

Η πρακτική που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια από την FAA για την ανάθεση μέρους του έργου της, σε κατασκευαστές αεροσκαφών, βρέθηκε στο επίκεντρο της άσκησης κριτικής (από το Κογκρέσο) μετά τα δύο τραγικά αεροπορικά δυστυχήματα με αεροσκάφη 737 ΜΑΧ, με συνέπεια να διατυπωθούν ερωτηματικά για το αναφερόμενο πρόγραμμα.

Η FAA ισχυρίζεται ότι η Boeing απέτυχε να εξασφαλίσει ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοί της, ήταν σε θέση να εξυπηρετήσουν αποτελεσματικά τα συμφέροντά της, ενώ μερικά από τα διοικητικά στελέχη της Boeing “άσκησαν υπερβολική πίεση ή παρενέβησαν” στους ανθρώπους που εκτελούσαν έργο, για λογαριασμό της FAA.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροσκάφος Ethiopian Airlines
ΔΙΕΘΝΗ

Δικαστήριο στο Σικάγο επιδικάζει 28,45 εκατ. δολάρια σε χήρο θύματος Boeing

Ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σικάγο επιδίκασε 28,45 εκατ. δολάρια στον χήρο θύματος της πτήσης ΕΤ302 της Ethiopian Airlines. Η Boeing αναγνωρίζει την ευθύνη του λογισμικού και συνεχίζει τους συμβιβασμούς με οικογένειες θυμάτων.
Αεροσκάφος United Airlines
ΔΙΕΘΝΗ

United Airlines: Μειώνει τις πτήσεις της κατά 4% λόγω έλλειψης ελεγκτών

Η United Airlines θα μειώσει το 4% των πτήσεών της από Παρασκευή έως Κυριακή, καθώς το FAA ζήτησε περιορισμό της κίνησης σε 40 αεροδρόμια λόγω έλλειψης ελεγκτών. Η εταιρεία εκτελεί περίπου 4.500 πτήσεις ημερησίως.
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εξωδικαστική συμφωνία βάζει τέλος στη δίωξη κατά της Boeing

Δικαστής του Τέξας διέταξε τη διακοπή της δίωξης κατά της Boeing για δυστυχήματα του 2018-2019, ύστερα από συμφωνία της εταιρείας με την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ενδεχόμενη καταδίκη θα έθετε σε κίνδυνο συμβόλαιά της με το κράτος.
Κτίριο Κογκρέσου ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Παρέμβαση ΗΠΑ: Ζητούν περιορισμό πτήσεων λόγω δημοσιονομικής παράλυσης

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε περικοπές πτήσεων από Παρασκευή σε 40 μεγάλα αεροδρόμια κατά 10%, λόγω έλλειψης 2.000 ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και πίεσης στο σύστημα ελέγχου πτήσεων, εξαιτίας δημοσιονομικής παράλυσης.