ΓΔ: 2709.91 0.08% Τζίρος: 470.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία

ΗΠΑ: Ο Τραμπ λανσάρει ιστότοπο ΤΝ για εύκολες διοικητικές διαδικασίες

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε τον νέο ιστότοπο "America.gov", που με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης συγκεντρώνει υπηρεσίες της κυβέρνησης για να απλοποιήσει διαδικασίες για τους πολίτες, όπως η αλλαγή ονόματος ή η έκδοση διαβατηρίου.

Με επίσημη παρουσίαση από τον Ντόναλντ Τραμπ, τέθηκε σήμερα σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα America.gov, που ενσωματώνει υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αξιοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η απλοποίηση της καθημερινότητας των Αμερικανών πολιτών, σε μια περίοδο όπου αυξάνονται οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Η πλατφόρμα "America.gov" δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερώνουν τις αρχές για αλλαγές, όπως η μεταβολή ονόματος, ή να αιτούνται την έκδοση νέου διαβατηρίου, όλα από έναν ενιαίο ιστότοπο. Όπως τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Ουάσιγκτον, η νέα υπηρεσία υπόσχεται να διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία με λίγα μόλις κλικ.

Σε δηλώσεις του, υπογράμμισε πως «δεν είναι απλά ένας ιστότοπος (…) επαναφέρουμε την εξουσία και τον έλεγχο στα χέρια των πολιτών, εκεί όπου πρέπει να βρίσκονται». Η ανακοίνωση έρχεται σε μια συγκυρία όπου η κυβέρνηση δυσκολεύεται να εμπνεύσει ενθουσιασμό στο κοινό σχετικά με την υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε το εγχείρημα ως «μια επανεφεύρεση της κυβέρνησής σας για τον 21ο αιώνα και για τις επόμενες δεκαετίες», επισημαίνοντας ότι η πρόσβαση στις κυβερνητικές υπηρεσίες γίνεται πλέον «απείρως πιο απλή, πιο γρήγορη και πιο πρακτική».

Η πρωτοβουλία, υπό την ηγεσία του συνιδρυτή της Airbnb, Τζο Γκέμπια, υλοποιείται σε μια περίοδο έντονης συζήτησης για την ασφάλεια των συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης. Πρόσφατα περιστατικά που αφορούν εταιρείες όπως η OpenAI, η Anthropic, η Google και η Meta έχουν εντείνει τον δημόσιο διάλογο, καθιστώντας το θέμα κομβικό στην πορεία προς τις βουλευτικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN, το 82% των Αμερικανών δηλώνει «ανησυχία» για τους ρυθμούς ανάπτυξης της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάικ Τζόνσον ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος της Βουλής απορρίπτει μορατόριουμ για ΤΝ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα συναντηθεί με CEOs εταιρειών ΤΝ ώστε να αναζητηθεί ισορροπία ανάμεσα στην καινοτομία και την επιτήρηση. Θεωρεί ότι οι ΗΠΑ πρέπει να διατηρήσουν το προβάδισμα έναντι της Κίνας.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Θα συστήσω Δύναμη Τεχνητής Νοημοσύνης και τσάρο ΑΙ στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία "Δύναμης Τεχνητής Νοημοσύνης" για τη ρύθμιση του τομέα και διορισμό "τσάρου" AI, τονίζοντας ότι θα στηριχθεί η βιομηχανία χωρίς να ανακόπτεται η πρόοδός της, αλλά με έλεγχο για κακές πρακτικές.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Αυτή την εβδομάδα υπογράφω διάταγμα για τεχνητή νοημοσύνη

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα για ενιαία κανονιστική διαδικασία έγκρισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη, καταργώντας διαφοροποιήσεις μεταξύ πολιτειών, χωρίς ακόμα να δίνει λεπτομέρειες για το διάταγμα.
Ο Λευκός Οίκος
ΔΙΕΘΝΗ

Στον Λευκό Οίκο επικεφαλής ΑΙ εταιρειών για την εποπτεία της τεχνητής νοημοσύνης

Στον Λευκό Οίκο συναντώνται σήμερα κορυφαίοι επικεφαλής AI, όπως Ζάκερμπεργκ, Πιτσάι, Μπρόκμαν και Αμοντέι, με Τραμπ και Τζόνσον, για να συζητήσουν το θέμα της εποπτείας της τεχνητής νοημοσύνης. Παρών και ο Ίλον Μασκ στη Ουάσινγκτον.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συζήτηση με τον Σι για AI — Θέλει σταθερότητα στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας

Ο Τραμπ δήλωσε πως η Τεχνητή Νοημοσύνη θα είναι βασικό θέμα στη συνάντησή του με τον Σι, τονίζοντας ότι και οι δύο θέλουν να διατηρηθεί η υπάρχουσα κατάσταση. Ως δικλείδα ασφαλείας ανέφερε το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η προειδοποίηση για ΤΝ που καταστρέφει την ανθρωπότητα είναι φάρσα

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «φάρσα» τους φόβους για καταστροφή της ανθρωπότητας από την Τεχνητή Νοημοσύνη, παρά τις εκκλήσεις κορυφαίων στελεχών τεχνολογίας για επιβράδυνση της ανάπτυξής της και επιβολή ελέγχων ασφαλείας.