ΓΔ: 2704.36 -0.13% Τζίρος: 51.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:24:38
Πλημμυρισμένος δρόμος αυτοκίνητο

Ταϊλάνδη: 23 νεκροί συνολικά από πλημμύρες, 4 στη Μπανγκόκ

Στις πλημμύρες που πλήττουν την Ταϊλάνδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου, 23 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους τέσσερις στην Μπανγκόκ. Επηρεάστηκαν 700.000 πολίτες, ενώ 29 επαρχίες έχουν πληγεί σύμφωνα με τις αρχές.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Μπανγκόκ εξαιτίας των έντονων πλημμυρών που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Ταϊλάνδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών σε όλη τη χώρα ανέρχεται πλέον σε 23, γεγονός που αναδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Η αρχή διαχείρισης καταστροφών γνωστοποίησε ότι οι πλημμύρες έχουν πλήξει 29 από τις 77 επαρχίες της νοτιοανατολικής Ασίας. Συγκεκριμένα, τέσσερις θάνατοι σημειώθηκαν στην Μπανγκόκ, οκτώ στη Σάμουτ Πρακάν, που βρίσκεται μεταξύ της πρωτεύουσας και της θάλασσας, και έξι στη Σα Κέο, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Περίπου 700.000 κάτοικοι έχουν επηρεαστεί από την άνοδο της στάθμης του νερού στην πρωτεύουσα. Αυτό οδήγησε τις αρχές να κηρύξουν κατάσταση φυσικής καταστροφής το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με την αρμόδια αρχή.

Σήμερα, τμήματα της Μπανγκόκ παρέμειναν πλημμυρισμένα. Τα σχολεία είναι κλειστά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ενώ σχεδόν 7.000 άτομα φιλοξενούνται σε περισσότερα από 230 κέντρα υποδοχής που έχουν στηθεί σε όλη την πόλη, όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές.

Επιπλέον, θάνατοι καταγράφηκαν στη Σανταμπούρι, στη νοτιοανατολική Μπανγκόκ, καθώς και στις Αγιουτάγια και Σαραμπούρι, δύο επαρχίες βόρεια της πρωτεύουσας.

Ο Σεπτέμβριος αποτελεί την κορύφωση της εποχής των βροχών στην Ταϊλάνδη, ωστόσο πολλοί κάτοικοι της Μπανγκόκ θεωρούν ότι φέτος οι πλημμύρες είναι εντονότερες σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια.

Η πρωτεύουσα διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο καναλιών, πολλά από τα οποία υπερχείλισαν λόγω των βροχοπτώσεων.

Οι σταθμοί απάντλησης υδάτων λειτουργούν αδιάκοπα τις τελευταίες ημέρες. Ο κυβερνήτης της Μπανγκόκ, Σαντσάρτ Σίτιπουντ, δήλωσε την Κυριακή ότι η πλήρης απομάκρυνση των υδάτων ενδέχεται να χρειαστεί «έως και μία εβδομάδα».

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η ένταση και η συχνότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων θα αυξηθούν, καθώς επιταχύνεται η κλιματική αλλαγή λόγω των εκπομπών που σχετίζονται με τα ορυκτά καύσιμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυβερνητικό Μέγαρο Ταϊλάνδης
ΔΙΕΘΝΗ

Ταϊλάνδη: 8 νεκροί από τις πλημμύρες μετά τις 16 Σεπτεμβρίου

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από πλημμύρες στην Ταϊλάνδη λόγω καταρρακτωδών βροχών από τις 16 Δεκεμβρίου. Καμία απώλεια στη Μπανγκόκ όπου ανακηρύχθηκε κατάσταση καταστροφής. Τα θύματα εντοπίστηκαν σε ανατολικές επαρχίες.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΔΙΕΘΝΗ

Ταϊλάνδη: Οκτώ νεκροί από πλημμύρες από τις 16 Σεπτεμβρίου

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από πλημμύρες στην Ταϊλάνδη λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων από 16 Δεκεμβρίου. Τα θύματα εντοπίστηκαν κυρίως σε ανατολικές επαρχίες, ενώ στη Μπανγκόκ δεν υπήρξαν θάνατοι, παρά την κατάσταση καταστροφής.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΔΙΕΘΝΗ

Σταθερή η κατάσταση στην Μπανγκόκ μετά τις πλημμύρες, λέει ο κυβερνήτης

Η κατάσταση στην Μπανγκόκ σταθεροποιήθηκε μετά τις έντονες βροχές και τις πλημμύρες, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Σαντσάρτ Σιτιπούντ. Θα χρειαστούν 2-3 ημέρες για να απομακρυνθούν τα νερά, ενώ περίπου 1.000 πολίτες μεταφέρθηκαν σε καταλύματα.
Πλημμυρισμένη ασιατική πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μπανγκόκ κύρηξε κατάσταση καταστροφής λόγω των πλημμυρών

Η Μπανγκόκ κήρυξε κατάσταση καταστροφής σε όλες τις περιοχές λόγω σοβαρών πλημμυρών από συνεχείς βροχές. Έπεσαν σχεδόν 300 χιλιοστά βροχής, με τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει επικίνδυνα, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους.
Πλημμύρα σε δρόμο
ΔΙΕΘΝΗ

Μπανγκόκ: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πλημμυρών στην πόλη

Η Μπανγκόκ κήρυξε κατάσταση καταστροφής σε όλες τις περιοχές της, λόγω έντονων πλημμυρών από καταρρακτώδεις βροχές. Πάνω από 300 χιλιοστά βροχής έπεσαν από την Πέμπτη, επιτρέποντας μέτρα έκτακτης ανάγκης από τις αρχές.
Αεροπλανοφόρο από αέρος
ΔΙΕΘΝΗ

Άφιξη αεροπλανοφόρου στην Πατάγια: Οικονομική ώθηση και ανησυχίες

Το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln φτάνει αυτή την εβδομάδα στην Πατάγια, Ταϊλάνδη, μετά από μακρά παραμονή στη Μέση Ανατολή, με σχεδόν 5.000 μέλη πληρώματος, ενώ οι αρχές εντείνουν τα μέτρα κατά του σεξοτουρισμού.