ΓΔ: 2707.83 1.57% Τζίρος: 423.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία του Ιράν

Ιράν: Έκρηξη στο νησί Κεσμ δεν σχετίζεται με επίθεση, λέει η κρατική TV

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν διαψεύδει επίθεση ή εκρήξεις στο νησί Κεσμ, αποδίδοντας ήχο έκρηξης σε πιθανή προειδοποίηση κατά πλοίων. Δεν υπάρχει επιβεβαίωση από ανεξάρτητες πηγές για το περιστατικό.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράν, το νησί Κεσμ δεν δέχθηκε επίθεση και δεν σημειώθηκαν εκρήξεις στην περιοχή, παρά τις αρχικές αναφορές του πρακτορείου IRNA για ήχο έκρηξης από τη θάλασσα. Οι εξελίξεις αυτές έρχονται σε μια περίοδο έντασης, με τις πληροφορίες να διαψεύδονται επισήμως από τις ιρανικές αρχές.

Πηγές που επικαλείται η κρατική τηλεόραση ανέφεραν πως ο ήχος που ακούστηκε στο νησί ήταν παρόμοιος με εκείνους που είχαν ακουστεί και σε προηγούμενες νύχτες. Όπως εκτιμάται, πιθανότατα οφειλόταν σε προειδοποιητικά πυρά κατά πλοίων που φέρονται να παραβίασαν τους κανόνες ναυσιπλοΐας στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επιβεβαίωση από ανεξάρτητη πηγή σχετικά με την προέλευση των ήχων ή ενδεχόμενων εκρήξεων στο νησί Κεσμ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκτόξευση πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΑΕ: Κατηγορούν το Ιράν για εκτόξευση δύο πυραύλων στο έδαφός τους

Τα ΗΑΕ κατηγορούν το Ιράν για εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων, που έπεσαν στη θάλασσα. Οι Αρχές εξέδωσαν ειδοποίηση για καταφύγιο λόγω πυραυλικής απειλής, ενώ διαβεβαιώνουν για την ετοιμότητά τους να αντιμετωπίσουν επιθέσεις.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν διαβεβαιώνει πως ελέγχει το στενό του Ορμούζ

Ο ιρανικός στρατός δήλωσε ότι θα διατηρήσει τον έλεγχο του στενού του Ορμούζ, παρά τις δηλώσεις Τραμπ για πλήρες άνοιγμα της θαλάσσιας οδού, υπογραμμίζοντας πως η διαχείρισή της παραμένει υπό ιρανική κυριαρχία.
Σημαία Κουβέιτ πετρέλαιο
ΔΙΕΘΝΗ

Κουβέιτ: Απέτρεψε απόπειρα διείσδυσης από Φρουρούς της Επανάστασης

Τέσσερις άνδρες, φερόμενα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, συνελήφθησαν προσπαθώντας να εισέλθουν στο Κουβέιτ δια θαλάσσης και ομολόγησαν ότι είχαν εντολή να παρεισφρήσουν στο νησί Μπουμπιγιάν.