ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Φωτο: Shutterstock

Οι συλληφθέντες στη βρετανική βάση του Φέρφορντ ήταν υπό έρευνα, λέει ο Τραμπ

Πέντε άνδρες συνελήφθησαν κοντά σε αμερικανική βάση στη Βρετανία ως ύποπτοι για τρομοκρατία και κατοχή εκρηκτικών. Ο Τραμπ ανέφερε ότι σχεδίαζαν μεγάλες ζημιές και βρίσκονταν υπό παρακολούθηση καιρό από τις αμερικανικές αρχές.

Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα κοντά σε αμερικανική αεροπορική βάση στη Βρετανία, η βρετανική αστυνομία συνέλαβε πέντε άνδρες ως υπόπτους για αδικήματα που σχετίζονται με κατοχή εκρηκτικών και τρομοκρατία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές κινήθηκαν μετά από ειδοποίηση ότι τρία βαν κατευθύνονταν προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί σε βομβαρδισμούς εναντίον του Ιράν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι οι ύποπτοι σχεδίαζαν να προκαλέσουν «μεγάλες ζημιές» και πως βρίσκονταν στο στόχαστρο της Ουάσιγκτον «εδώ και καιρό».

«Τους ερευνούσαμε. Ήθελαν να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές στη βάση μας και η συνεργασία με τους Βρετανούς λειτούργησε πολύ καλά», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του στο Σικάγο για τουρνουά γκολφ.

Η RAF Φέρφορντ, όπου έγιναν οι συλλήψεις, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις στη Βρετανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Πέντε συλλήψεις σε βάση που χρησιμοποιήθηκε για επιθέσεις στο Ιράν

Πέντε άνδρες ανακρίνονται από τη βρετανική αστυνομία για υπόθεση εκρηκτικών και τρομοκρατίας, μετά τη σύλληψή τους κοντά στη βάση RAF στο Φέρφορντ. Αναφέρθηκαν από γεωργό που είδε κουκουλοφόρους στα χωράφια της περιοχής.
Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη στη Βρετανία για φερόμενη επίθεση στη βάση Φέιρφορντ

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε έναν 22χρονο στο Λονδίνο ως ύποπτο για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών σχετικά με φερόμενη συνωμοσία σε βάση της RAF στο Φέιφορντ, που χρησιμοποιούνταν από τις ΗΠΑ για επιθέσεις στο Ιράν.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ελεύθεροι με εγγύηση οι πέντε συλληφθέντες σε βάση

Πέντε Βρετανοί αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, μετά τη σύλληψή τους για υπόθεση εκρηκτικών και τρομοκρατίας κοντά σε αεροπορική βάση που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ. Οι έρευνες συνεχίζονται, εξετάζοντας κάθε ενδεχόμενο.
Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Απαγόρευση δύο ιρανικών οργανώσεων για αντισημιτικές επιθέσεις

Η Βρετανία χαρακτήρισε ως τρομοκρατικές το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν και ακόμη μία ιρανική οργάνωση, δίνοντας νέες εξουσίες στην αστυνομία για την αντιμετώπιση σχετικών απειλών μετά από αντισημιτικές επιθέσεις.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και σύμμαχοι καταδικάζουν τις βίαιες επιθέσεις του Ιράν

Οι ΗΠΑ και 28 σύμμαχοι καταδίκασαν τις επιθέσεις του Ιράν όπως δολιοφθορές, εμπρησμούς και κυβερνοεπιθέσεις, προειδοποιώντας την Τεχεράνη να αποφύγει κάθε παρόμοια ενέργεια μετά το πρόσφατο περιστατικό σε βρετανική στρατιωτική βάση.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Αντιτρομοκρατική έρευνα για δύο συλλήψεις κοντά σε βάση

Η βρετανική αντιτρομοκρατική συνέλαβε δύο Λετονούς, 32 και 36 ετών, σε βάση της RAF στο Κέιμπριτζσιρ. Εντοπίστηκαν μετά από εύρεση εγκαταλειμμένου οχήματος και δεν συνδέονται με άλλο περιστατικό σε βρετανική βάση.