ΓΔ: 2637.88 -0.50% Τζίρος: 291.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:15:32
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία

Ζελένσκι: Θα πήγαινα στη Μόσχα μόνο «πάνω σε πύραυλο»

Ο Ζελένσκι απέρριψε επίσημα την πρόταση Πούτιν για συνομιλίες στη Μόσχα, δηλώνοντας πως θα πήγαινε εκεί μόνο "πάνω σε πύραυλο" και χρησιμοποίησε την προσβλητική λέξη "blyad" στην απάντησή του προς Ρώσο δημοσιογράφο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέρριψε πρόταση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για συνομιλίες στη Μόσχα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως θα επισκεπτόταν τη ρωσική πρωτεύουσα μόνο «πάνω σε πύραυλο». Η τοποθέτηση αυτή ήρθε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου ο Ζελένσκι δέχθηκε σχετική ερώτηση από δημοσιογράφο της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης.

Στην απάντησή του, ο Ουκρανός πρόεδρος χρησιμοποίησε τη ρωσική λέξη "blyad", η οποία αποδίδεται στα ελληνικά ως «διάολε» ή «γαμώτο», εκφράζοντας έντονα συναισθήματα θυμού ή αγανάκτησης. Το σχετικό βίντεο διαδόθηκε ευρέως από ουκρανικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, με τα ρωσικά μέσα να λογοκρίνουν την υβριστική φράση.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολίασε ειρωνικά το περιστατικό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Ζελένσκι φοβάται τις συνέπειες μιας επίσκεψης στη Μόσχα.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, ο Ζελένσκι συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, με αντικείμενο τις προσπάθειες για τον τερματισμό του ρωσικού πολέμου κατά της Ουκρανίας. Όπως αναμενόταν, δεν υπήρξαν συγκεκριμένα αποτελέσματα μετά τη συνάντηση.

Ο Ζελένσκι έχει επανειλημμένα εκφράσει την επιθυμία του για συνάντηση με τον Πούτιν, προκειμένου να συζητηθεί η επίλυση της σύγκρουσης. Ο Ρώσος πρόεδρος, ωστόσο, έχει θέσει ως όρο τη διεξαγωγή της συνάντησης στη Μόσχα, αίτημα που ο Ζελένσκι απορρίπτει, επικαλούμενος τόσο λόγους ασφαλείας όσο και την ανάγκη να μην φανεί ότι το Κίεβο υποκύπτει στη Μόσχα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι νεκροί σε ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο και πλήγμα σε τάνκερ

Έξι νεκροί και οκτώ τραυματίες από ρωσική επίθεση σε αγρόκτημα στην περιφέρεια Χαρκόβου, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης. Παράλληλα, ρωσικές δυνάμεις έπληξαν δεξαμενόπλοιο με καύσιμα για λιμάνι της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα.
Αεροφωτογραφία Πόκροβσκ βομβαρδισμένο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικός βομβαρδισμός με πέντε νεκρούς στη Ντονέτσκ, Ουκρανία

Πέντε νεκροί και έξι τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό στην Ολεξάντριβκα, Ντονέτσκ. Επτά άτομα, μεταξύ τους δύο παιδιά, παραμένουν εγκλωβισμένα στα ερείπια. Οι ρωσικές δυνάμεις έριξαν τέσσερις βόμβες, σύμφωνα με τον τοπικό διοικητή.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση σε λιμενική υποδομή στην Οδησσό, λέει ο κυβερνήτης

Η Ρωσία επιτέθηκε σε λιμενικές και μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Οδησσό, πλήττοντας αποθήκες με φάρμακα, τρόφιμα και αγαθά, ενώ το ρωσικό ΥΠΕΘΑ ανακοίνωσε επιθέσεις σε ενεργειακές και αμυντικές υποδομές της Ουκρανίας με drones.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία χτύπησε ουκρανικά φορτηγά πλοία και το λιμάνι του Ισμαήλ

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επιθέσεις σε στόχους στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων δύο φορτηγών πλοίων, σταθμού διανομής αερίου, υποδομών στο λιμάνι Ισμαήλ και κέντρου εφοδιασμού στην περιοχή του Κιέβου.