ΓΔ: 2646.38 -0.94% Τζίρος: 181.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:32:37
Χέρι σε κάλπη

Λούλα και Μπολσονάρου ισοψηφούν σε πιθανό β’ γύρο, δείχνει δημοσκόπηση

Λούλα ντα Σίλβα και Φλάβιο Μπολσονάρο παραμένουν στατιστικά ισόπαλοι ενόψει β’ γύρου εκλογών στη Βραζιλία, σύμφωνα με δημοσκόπηση AtlasIntel/Bloomberg, με τον Λούλα να προηγείται οριακά, εντός περιθωρίου σφάλματος.

Στατιστική ισοπαλία καταγράφεται μεταξύ του προέδρου της Βραζιλίας, Λούις Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, και του γερουσιαστή Φλάβιο Μπολσονάρο ενόψει του ενδεχόμενου β' γύρου των προεδρικών εκλογών τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της AtlasIntel/Bloomberg. Ο αριστερός υποψήφιος διατηρεί μικρό προβάδισμα, το οποίο παραμένει εντός του περιθωρίου σφάλματος.

Ειδικότερα, σε περίπτωση δεύτερου γύρου, ο Λούλα συγκεντρώνει 47,7% των ψήφων, ενώ ο δεξιός γερουσιαστής ακολουθεί με 47,4%, σύμφωνα με τη μέτρηση.

Σε προηγούμενη δημοσκόπηση της 17ης Σεπτεμβρίου, ο μεγαλύτερος γιος του πρώην προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο είχε οριακό προβάδισμα με 47,2% έναντι 46,8% του Λούλα.

Για τον πρώτο γύρο, ο Λούλα εμφανίζεται να λαμβάνει 45,8% στην πρόθεση ψήφου, με τον Μπολσονάρο στο 43,4%, τον Ρενάν Σάντος στο 4,5%, τον Ογκούστο Κούρι στο 2,1% και τον Ρονάλντο Καϊάντο στο 1,3%.

Προηγούμενη μέτρηση έδινε στον Λούλα 44,1% και στον Μπολσονάρο 41,7% για τον πρώτο γύρο.

Εάν κανένας υποψήφιος δεν υπερβεί το 50% των έγκυρων ψήφων στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, οι δύο επικρατέστεροι θα αναμετρηθούν σε δεύτερο γύρο στις 25 Οκτωβρίου.

Στη δημοσκόπηση της AtlasIntel συμμετείχαν 5.015 ψηφοφόροι μεταξύ 17 και 22 Σεπτεμβρίου, με περιθώριο σφάλματος μία ποσοστιαία μονάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Βραζιλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Οριακό προβάδισμα στον Φλάβιο Μπολσονάρου δείχνει νέα δημοσκόπηση

Σύμφωνα με δημοσκόπηση των AtlasIntel/Bloomberg, Φλάβιο Μπολσονάρου και Λούλα ντα Σίλβα εμφανίζονται στατιστικά ισόπαλοι ενόψει δεύτερου γύρου προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία, με οριακό προβάδισμα του πρώτου.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Λούλα: «Όμηροι της αδράνειας του ΣΑ του ΟΗΕ», στη 81η Γενική Συνέλευση

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Λούλα άσκησε έντονη κριτική στον ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας, λέγοντας ότι αποτυγχάνουν να αποτρέψουν τον πόλεμο και πως η αξιοπιστία τους βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Ζοχράν Μαμντάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λούλα συνάντησε τον δήμαρχο Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι στις ΗΠΑ

Ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα συναντήθηκε με τον δήμαρχο Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι, συζητώντας κοινά κοινωνικά προβλήματα και αντλώντας έμπνευση για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.
Λουίς Λούλα ντα Σίλβα
ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Ο Λούλα προηγείται οριακά του Μπολσονάρου σε νέα δημοσκόπηση

Στατιστικό ισοπαλία Λούλα ντα Σίλβα και Φλάβιο Μπολσονάρου δείχνει νέα δημοσκόπηση για τον πιθανό β' γύρο προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία, με τον Λούλα να συγκεντρώνει 46% και τον Μπολσονάρου 45% των ψήφων.
Αστυνομία Βραζιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Συνελήφθη ύποπτος για 16 φόνους μεταμφιεσμένος σε γυναίκα

Στη σύλληψη 33χρονου στη Παραϊμπα προχώρησε η αστυνομία, καθώς κατηγορείται για τουλάχιστον 16 ανθρωποκτονίες. Συνελήφθη μεταμφιεσμένος σε γυναίκα, μετά από 30ωρη καταδίωξη. Ομολόγησε 11 φόνους, ισχυρίζεται πως διέπραξε πολύ περισσότερους.