ΓΔ: 2598.72 0.16% Τζίρος: 271.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Σέρτζιο Ματαρέλα πορτρέτο

Ιταλός πρόεδρος: Το σχολείο είναι κλειδί για ένταξη των ξένων μαθητών

Ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, τόνισε πως το σχολείο είναι εργαλείο ένταξης για ξένους μαθητές και δεν πρέπει να σηκώνει τείχη, σχολιάζοντας έμμεσα το σχέδιο για πλαφόν στις εγγραφές αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόθεση της κυβέρνησης Μελόνι να επιβάλει πλαφόν στους ξένους μαθητές στα ιταλικά σχολεία, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, τοποθετήθηκε έμμεσα κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Ματαρέλα, μιλώντας στην κωμόπολη Αματρίτσε, η οποία πριν από έντεκα χρόνια επλήγη από σεισμό, τόνισε πως «το σχολείο είναι το ισχυρότερο μέσο ένταξης για όσους φθάνουν από άλλες χώρες και για τους νέους που γεννήθηκαν στην Ιταλία, από μετανάστες γονείς».

Σημείωσε επίσης ότι «το σχολείο εκπαιδεύει όλους, είναι ανοικτό σε όλους, αυτό ορίζει το άρθρο 34 του συντάγματός μας. Πρέπει να δημιουργεί ανθρώπινες σχέσεις, να κερδίζει την εμπιστοσύνη των οικογενειών, να βοηθά στο να μην δημιουργείται γκέτο, να μην σηκώνει τείχη, να κάνει ασφαλέστερη την κοινωνία μας».

Ο Ιταλός πρόεδρος υπογράμμισε ότι «η αποστολή της εκπαίδευσης ήταν πάντα κύριας σημασίας, αλλά σήμερα είναι -ίσως- ακόμη βασικότερη. Διότι σήμερα το να εκπαιδεύεις, εκτός από το να προσφέρεις γνώσεις, σημαίνει και να προάγεις ταλέντο και συμμετοχή».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Πλαφόν σε ξένους μαθητές και απαγόρευση μπούρκας στα σχολεία

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι θέτει πλαφόν 30% στους ξένους μαθητές ανά τάξη και απαγορεύει τη μπούρκα στα σχολεία. Εξαιρούνται παιδιά που ήδη φοιτούν στην Ιταλία. Τα μέτρα θα ισχύσουν από τη νέα σχολική χρονιά.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Δημιουργούνται γκέτο με ξενόγλωσσους μαθητές στις ίδιες τάξεις

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι επανέλαβε το σχέδιό της για όριο στους ξένους μαθητές στα ιταλικά σχολεία, τονίζοντας πως έτσι αποφεύγονται τα γκέτο και διευκολύνεται η ένταξη μέσω ισορροπημένης κατανομής στις τάξεις.
Άδειο σχολικό θρανίο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Όριο ξένων μαθητών με χαμηλή γνώση ιταλικών στα σχολεία

Ο Ιταλός Υπουργός Παιδείας, Τζουζέπε Βαλντιτάρα, δήλωσε ότι το όριο ξένων μαθητών ανά τάξη δεν θα ισχύει για όσους έχουν φοιτήσει ήδη ή γνωρίζουν καλά ιταλικά, ενώ οι τάξεις με νεοαφιχθέντες είναι περίπου χίλιες.
Άδειες σχολικές τάξεις
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Οι επίσκοποι ζητούν ένταξη στο σχολείο, ο υπουργός επιμένει στα ιταλικά

Οι καθολικοί επίσκοποι Ιταλίας, μέσω του καρδινάλιου Τζούπι, τόνισαν ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοικτά σε όλους, σχολιάζοντας έμμεσα τα κυβερνητικά μέτρα για ποσοστώσεις ξένων μαθητών και απαγόρευση μπούρκας.
Τζόρτζια Μελόνι σε ράλι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Μέτρο για όριο ξένων μαθητών προανήγγειλε η Μελόνι

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, ανακοίνωσε νέα μέτρα που θέτουν όριο στον αριθμό ξένων μαθητών ανά τάξη, υποχρεωτικά μαθήματα ιταλικών για γονείς μαθητών με χαμηλές επιδόσεις και απαγόρευση μπούρκας και χιτζάμπ στα σχολεία.
Άδειο σχολικό θρανίο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλός ΥΠΠΕΘ: Μαθήματα ιταλικών στους γονείς αλλοδαπών μαθητών με χαμηλές επιδόσεις

Ο Ιταλός υπουργός Παιδείας Τζουζέπε Βαλντιτάρα πρότεινε μαθήματα ιταλικών για γονείς αλλοδαπών μαθητών με χαμηλές επιδόσεις, ενώ εξήγγειλε απαγόρευση της μπούρκας στα σχολεία και φόρουμ για την ένταξη ξένων μαθητών.