ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Έκρηξη σε εργοστάσιο

Ρωσία: Drone επιτέθηκε σε πύργο ψύξης πυρηνικού εργοστασίου

Ο ΙΑΕΑ γνωστοποίησε ότι ένας πύργος ψύξης πυρηνικού εργοστασίου στο Κουρσκ επλήγη από drone την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου. Η μονάδα παρέμεινε σε λειτουργία και δεν σημειώθηκε πυρκαγιά, σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ανακοίνωσε ότι ο πύργος ψύξης ενός αντιδραστήρα σε εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στην περιοχή του Κουρσκ δέχθηκε πλήγμα από μη επανδρωμένο αεροσκάφος τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, 17 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΙΑΕΑ, που υπάγεται στον ΟΗΕ, η μονάδα βρισκόταν σε λειτουργία κατά τη διάρκεια του περιστατικού, συνέχισε κανονικά τη δραστηριότητά της και δεν υπήρξε αναφορά για εκδήλωση πυρκαγιάς στον χώρο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Rosatom αυξάνει το επιστημονικό προσωπικό στον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ

Η Rosatom σχεδιάζει να αυξήσει σε 150 τους ειδικούς της στον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ στο Ιράν, ενώ παράλληλα κατασκευάζει δύο νέες μονάδες και απομάκρυνε προσωπικό μετά τις επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ στις 28 Φεβρουαρίου.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν-Πούτιν: Συμφωνία για νέα πυρηνικά εργοστάσια στο Κιργιστάν

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την πρόθεση για νέους πυρηνικούς σταθμούς στην Τουρκία, μετά το Άκουγιου, στη συνάντησή του με Πούτιν στο Μπισκέκ, υπογραμμίζοντας τη στενή ενεργειακή, αγροτική και τουριστική συνεργασία Άγκυρας-Μόσχας.
Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια
ΔΙΕΘΝΗ

Ζαπορίζια: Εκτός εξωτερικής ηλεκτροδότησης ο πυρηνικός σταθμός

Ο πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια, υπό ρωσική κατοχή, αποκόπηκε από την τελευταία εξωτερική παροχή ρεύματος, με αποτέλεσμα να λειτουργούν γεννήτριες ντίζελ. Η βλάβη σχετίζεται με στρατιωτικές ενέργειες, ανέφερε ο ΔΟΑΕ.
Drone, Heron
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο ουκρανικά drones βύθισαν ρωσικό πλοίο της Rosatom στη Μαύρη Θάλασσα

Δύο ουκρανικά drones βύθισαν πλοίο της κρατικής Rosatom στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας. Το πλήρωμα σώθηκε. Το πλοίο μετέφερε τρόφιμα και οικοδομικά υλικά. Η επίθεση χαρακτηρίστηκε ως πειρατεία.
Ζαπορίζια πυρηνικός σταθμός
ΔΙΕΘΝΗ

Ζαπορίζια: Νεκρός αρχιμηχανικός σε ρωσικό πυρηνικό σταθμό από επίθεση drone

Ο αρχιμηχανικός του ρωσικού ελεγχόμενου πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζια σκοτώθηκε από ουκρανικό πλήγμα με drone κοντά στις εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τη ρωσική Rosatom. Νεκρός και ο οδηγός του οχήματος.
Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό προσωπικό ίσως επιστρέψει στον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ στο Ιράν

Η Rosatom σκοπεύει να επιστρέψει προσωπικό στον πυρηνικό σταθμό του Μπουσέρ τις επόμενες εβδομάδες, εφόσον η κατάσταση παραμείνει σταθερή, μετά την απομάκρυνση λόγω των εχθροπραξιών ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν.