ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:29:57
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό

Κρεμλίνο: Θετική η πρόταση Τραμπ για ανακωχή, ο πόλεμος όμως συνεχίζεται

Το Κρεμλίνο καλωσορίζει την πρόταση ΗΠΑ για μορατόριουμ επιθέσεων σε ενεργειακές υποδομές με την Ουκρανία, ζητώντας άρση κυρώσεων. Ο Λαβρόφ τονίζει ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τον πόλεμο παρά τις συνομιλίες.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι υποδέχεται θετικά την πρόταση των ΗΠΑ για μορατόριουμ μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στις επιθέσεις κατά ενεργειακών υποδομών, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη άρσης των «παράνομων» κυρώσεων στις ρωσικές προμήθειες ενέργειας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, οι δύο χώρες συμφώνησαν να μην στοχεύουν η μία τις ενεργειακές υποδομές της άλλης. Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο προσπαθειών για αποκλιμάκωση της έντασης στον ενεργειακό τομέα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ επισήμανε ότι η Ρωσία δεν θα διακόψει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια οποιωνδήποτε συνομιλιών για την Ουκρανία. Όπως τόνισε, η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» θα συνεχιστεί ακόμη και αν ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις.

Η Ουκρανία έχει επαναλάβει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη διαλόγου αποτελεί η κατάπαυση του πυρός. Ωστόσο, οι τοποθετήσεις της ρωσικής πλευράς δείχνουν ότι παραμένει σταθερή στη στρατηγική της.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο Σεργκέι Λαβρόφ σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάρκο Ρούμπιο στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από ουκρανικές επιθέσεις drones σε ρωσικό έδαφος

Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες ήταν ο απολογισμός ουκρανικών επιθέσεων με drones στη ρωσική περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Μεταξύ των θυμάτων είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικός στρατός: Πλήγμα στο μεγαλύτερο ρωσικό διυλιστήριο στο Ομσκ

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πλήγμα στο μεγαλύτερο ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου στο Ομσκ της Σιβηρίας, περίπου 2.500 χλμ. από την Ουκρανία. Το διυλιστήριο, που διαχειρίζεται η Gazpromneft, προμηθεύει καύσιμα στον ρωσικό στρατό.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: «Τρομερό λάθος» της ΕΕ η άρση κυρώσεων σε δύο Ρώσους ολιγάρχες

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε «τρομερό λάθος» την άρση κυρώσεων της ΕΕ κατά 2 Ρώσων δισεκατομμυριούχων, τονίζοντας πως η Ουκρανία θα απαντήσει προσθέτοντας 10 νέα ονόματα στη λίστα κυρώσεων και διαμήνυσε: «Θα πολεμήσουμε».
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία ετοιμάζει μεγάλη επίθεση κατά της Ουκρανίας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επικαλούμενος τις μυστικές υπηρεσίες, ανέφερε ότι η Ρωσία ετοιμάζει μαζική επίθεση κατά της Ουκρανίας. Τόνισε πως οι ουκρανικές δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα να απαντήσουν με τα διαθέσιμα αμυντικά μέσα.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κίεβο καταδικάζει τη Σεούλ για πιθανές εξαγωγές πετρελαίου στη Ρωσία

Η Ουκρανία ανέφερε ότι παραδόσεις πετρελαίου μέσω Νότιας Κορέας βοήθησαν τη Ρωσία να καλύψει απώλειες στα διυλιστήρια της από ουκρανικές επιθέσεις, παραβιάζοντας τις κυρώσεις της Σεούλ, σύμφωνα με δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο πλοία χτυπήθηκαν από drones στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στη Βουλγαρία

Δύο πλοία δέχθηκαν επίθεση από drones στη βουλγαρική ΑΟΖ της Μαύρης Θάλασσας, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Η Ρωσία χτύπησε ουκρανικούς στόχους σε λιμάνια, μεταξύ αυτών και φορτηγό πλοίο ανεφοδιασμού στο Τσορνομόρσκ.