ΓΔ: 2695.19 0.01% Τζίρος: 108.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:20:38
Πλοίο στο ηλιοβασίλεμα

Βλήμα χτύπησε πλοίο στο Ορμούζ χωρίς ζημιές, λέει η UKMTO

Η υπηρεσία UKMTO ανακοίνωσε ότι πλοίο χτυπήθηκε από άγνωστο βλήμα στο Στενό του Ορμούζ, σύμφωνα με επαληθευμένη πηγή. Δεν καταγράφηκαν ζημιές ή περιβαλλοντική επίπτωση και οι αρχές διερευνούν το συμβάν.

Ένα πλοίο επλήγη από άγνωστο βλήμα στο Στενό του Ορμούζ, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής υπηρεσίας ενημέρωσης για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας UKMTO, που υπάγεται στο υπουργείο Άμυνας. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες, Δευτέρα, όπως επιβεβαίωσε επαληθευμένη πηγή.

Σύμφωνα με την UKMTO, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στο πλοίο ούτε οποιαδήποτε περιβαλλοντική επίπτωση. Οι αρμόδιες αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός κατηγορείται για διαρροή πληροφοριών για drone στη Ρωσία

Βρετανός πολίτης εμφανίστηκε σε δικαστήριο του Λονδίνου, κατηγορούμενος για διαρροή πληροφοριών σχετικά με εργοστάσια drones και πρόθεση δολιοφθοράς υπέρ της GRU, της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απειλεί τη Βρετανία για ουκρανική χρήση βρετανικών drones

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο κατηγόρησε τη Βρετανία για συνενοχή σε επιθέσεις κατά ρωσικών στόχων μέσω ουκρανικών drone βρετανικής κατασκευής και προειδοποίησε για συνέπειες λόγω της στρατιωτικής συνεργασίας με το Κίεβο.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία απομακρύνει τους τελευταίους διπλωμάτες της από το Ιράν

Η Βρετανία απέσυρε προσωρινά το διπλωματικό προσωπικό της από το Ιράν λόγω της κρίσης και των συνεχών αμερικανικών επιθέσεων. Η πρεσβεία λειτουργεί εξ αποστάσεως, ενώ συνιστάται στους Βρετανούς να μην ταξιδεύουν στη χώρα.
Ρωσικά πολεμικά πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός ΥΠΑΜ: "Ανεύθυνη" η ρωσική άσκηση κοντά στα βρετανικά παράλια

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γουές Στρίτινγκ χαρακτήρισε «ανεύθυνη» την ρωσική άσκηση με πραγματικά πυρά 40 ναυτικά μίλια νότια του Πλίμουθ, τονίζοντας πως πρόκειται για επίδειξη δύναμης.
Κιρ Στάρμερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Στάρμερ: Ρωσική επίθεση στο ΝΑΤΟ πιθανή από το 2030

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, προειδοποίησε ότι η Ρωσία ενδέχεται να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ από το 2030 και τόνισε πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα ενισχύσει τη στρατιωτική του ισχύ για να αντιμετωπίσει αυτή την απειλή.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Ηνωμένο Βασίλειο: Κυρώσεις σε 12 άτομα και εταιρείες για διασυνδέσεις με Ιράν

Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις σε 12 άτομα και εταιρείες με διασυνδέσεις στο Ιράν, κατηγορώντας τα για συμμετοχή σε εχθρικές ενέργειες, με μέτρα όπως δέσμευση περιουσίας, ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και αποκλεισμό στελεχών.