ΓΔ: 2694.85 -1.16% Τζίρος: 162.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:15:39
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο

BRICS: Κίνα και Ινδία πρόθυμες να βοηθήσουν για λήξη του πολέμου

Ο Σι Τζινπίνγκ και ο Ναρέντρα Μόντι δήλωσαν στον Πούτιν ότι προσφέρονται να βοηθήσουν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, με τη Ρωσία να δηλώνει ανοιχτή σε διαμεσολάβηση αλλά να επιμένει σε εδαφικές αξιώσεις στο Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξέφρασαν στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την ετοιμότητά τους να συμβάλουν στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Ο Ρώσος πρόεδρος αντέδρασε ιδιαίτερα θετικά στην πρόταση αυτή, όπως επισημάνθηκε.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι η σχετική συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των BRICS στο Νέο Δελχί. Υπογράμμισε επίσης πως η Μόσχα παραμένει ανοιχτή σε κάθε χώρα που μπορεί να αξιοποιήσει την επιρροή της, ώστε να ενθαρρύνει το Κίεβο να επιδείξει μεγαλύτερη ευελιξία.

Η Ρωσία έχει δηλώσει πως είναι έτοιμη να επαναλάβει τις ειρηνευτικές συνομιλίες, διατηρώντας ωστόσο σαφή θέση για την ανάγκη πλήρους ελέγχου της υπόλοιπης περιοχής του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία. Το Κίεβο, από την πλευρά του, απορρίπτει οποιεσδήποτε εδαφικές παραχωρήσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρεμλίνο στη Μόσχα
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Μόντι και Σι ζήτησαν ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία

Ο Σι Τζινπίνγκ και ο Ναρέντρα Μόντι πρότειναν να μεσολαβήσουν για την ειρήνη στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, με τον Πούτιν να καλωσορίζει την πρωτοβουλία στη σύνοδο των BRICS στο Νέο Δελχί, όπου συζήτησαν και τη μεθοριακή διαμάχη τους.
Χαρτονομίσματα BRICS
ΔΙΕΘΝΗ

BRICS: Έκκληση για αυτοσυγκράτηση στη Μ. Ανατολή και συμφωνία Κίνας-Ινδίας

Οι ηγέτες των BRICS κάλεσαν για «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» στη Μέση Ανατολή, εκφράζοντας ανησυχία για την κλιμάκωση. Ζητούν αποφυγή ενεργειών που μπορεί να χειροτερεύσουν την κατάσταση, κατά την κοινή διακήρυξή τους.
Ρωσικό χρήμα κυρώσεις
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κινεζικές και ινδικές τράπεζες-διυλιστήρια ακολουθούν τις κυρώσεις σε Ρωσία

Κινεζικές και ινδικές τράπεζες και διυλιστήρια φαίνεται να συμμορφώνονται με τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της ρωσικής Lukoil και Rosneft, καθώς αναγνωρίζουν τη σημασία των σχέσεων με τη Δύση, σύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠΑ.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο αρνείται πως θέλει να επηρεάσει τις εκλογές του Καναδά

Η Κίνα και η Ινδία πιθανόν να προσπαθήσουν να εμπλακούν στις καναδικές βουλευτικές εκλογές στις 28 Απριλίου, ενώ η Ρωσία και το Πακιστάν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, δήλωσε χθες η υπηρεσία κατασκοπείας της χώρας.