ΓΔ: 2590.04 0.31% Τζίρος: 15.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:57:37
Έκρηξη στην Υεμένη

Κίνημα Ανσαραλά: Επίθεση σε στρατιωτική βάση στη Σαουδική Αραβία

Το κίνημα Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσε επίθεση με drones και πυραύλους σε στρατιωτική βάση στη νότια Σαουδική Αραβία, στοχεύοντας αποθήκες όπλων και κέντρα διοίκησης. Δεν διευκρινίστηκε ο χρόνος της επίθεσης.

Το υεμενίτικο κίνημα ανταρτών Ανσαραλά, γνωστό και ως Χούθι, ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε επίθεση με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και πυραύλους εναντίον στρατιωτικής βάσης στο νότιο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας. Η Σαουδική Αραβία αποτελεί τον βασικό υποστηρικτή της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης, η οποία βρίσκεται σε αντιπαράθεση με το κίνημα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κινήματος για τις στρατιωτικές υποθέσεις, Γιαχία Σάρια, η επίθεση είχε ως στόχο «αποθήκες όπλων και κέντρα διοίκησης και ελέγχου από όπου διευθύνεται η επίθεση εναντίον του έθνους και του λαού μας, στη στρατιωτική βάση στη Σαρούρα», περιοχή που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Υεμένη.

Δεν έχει διευκρινιστεί πότε ακριβώς πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη επιχείρηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε δεκάδες εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία

Ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι οι Χούθι εντείνουν επιθέσεις σε σαουδαραβικά αεροδρόμια, λιμάνια και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, αυξάνοντας τον κίνδυνο για κρίσιμες υποδομές της χώρας.
Ουρανοξύστες Ριάντ Σαουδική Αραβία
ΔΙΕΘΝΗ

Ριάντ: Κατηγορεί την Τεχεράνη για την ένταση με τους Χούθι

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Ραγιέντ Κρίμλι, κατηγόρησε το Ιράν για την αύξηση της έντασης στην Υεμένη, λέγοντας πως εξοπλίζει και στηρίζει τους Χούθι, οι οποίοι αρνήθηκαν πρόσφατη συνάντηση στο Ομάν.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Νέα επίθεση Χούθι στο αεροδρόμιο Ριάντ με ανάληψη ευθύνης

Οι Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο στο αεροδρόμιο Ριάντ, λίγες ώρες μετά την αναχαίτιση πυραύλου από τη Σαουδική Αραβία. Ο εκπρόσωπός τους δήλωσε ότι το πλήγμα ήταν ακριβές.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Χούθι: Προειδοποίηση γρήγορης απάντησης στις ΗΠΑ για επέμβαση στη Υεμένη

Ανώτατος αξιωματούχος των Χούθι προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν άμεση και επώδυνη απάντηση αν επέμβουν στη σύγκρουση στην Υεμένη. Κάλεσε, επίσης, απομάκρυνση εργαζομένων από σαουδαραβικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ανήσυχοι για τη Μέση Ανατολή, εξετάζουμε απάντηση ΗΠΑ στο Ορμούζ

Το Ιράν, υποστηρικτής των Χούθι, εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία, καλώντας σε διάλογο και προειδοποιώντας ότι η κλιμάκωση ωφελεί μόνο το Ισραήλ, χωρίς να καταδικάσει τις ενέργειες.