ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σι Τζινπίνγκ Κίνα

Σι Τζινπίνγκ: Οι BRICS να εργαστούν για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Ο Σι Τζινπίνγκ κάλεσε τους BRICS να αναλάβουν ρόλο ειρηνευτή στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας πως ο πόλεμος δεν ωφελεί τη διεθνή κοινότητα. Η Κίνα θα συνεργαστεί με τα μέλη BRICS, ανέφερε η κινεζική τηλεόραση.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κάλεσε την ομάδα χωρών των BRICS να διαδραματίσει ενεργό ρόλο ως ειρηνοποιός στη διαμάχη που εξελίσσεται στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με όσα δήλωσε κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου των χωρών-μελών στο Νέο Δελχί.

Όπως μετέδωσε η κρατική κινεζική τηλεόραση CCTV, ο πρόεδρος Σι τόνισε ότι η Κίνα θα συνεργαστεί στενά με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη των BRICS για την προώθηση της ειρήνης, υπογραμμίζοντας ότι «ο πόλεμος δεν εξυπηρετεί τα κοινά συμφέροντα της διεθνούς κοινότητας».

Η ομάδα των BRICS περιλαμβάνει τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα, τη Νότια Αφρική, καθώς και την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, την Ινδονησία, το Ιράν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαρτονομίσματα BRICS
ΔΙΕΘΝΗ

BRICS: Έκκληση για αυτοσυγκράτηση στη Μ. Ανατολή και συμφωνία Κίνας-Ινδίας

Οι ηγέτες των BRICS κάλεσαν για «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» στη Μέση Ανατολή, εκφράζοντας ανησυχία για την κλιμάκωση. Ζητούν αποφυγή ενεργειών που μπορεί να χειροτερεύσουν την κατάσταση, κατά την κοινή διακήρυξή τους.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ στην Ινδία για την σύνοδο των BRICS

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επισκέπτεται το Νέο Δελχί για τη σύνοδο BRICS, με κύρια θέματα τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και Ουκρανία, το εμπόριο και την ενέργεια. Είναι η πρώτη του επίσκεψη στην Ινδία από το 2019.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Κάιρο της Αιγύπτου

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, επισκέπτεται για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια την Αίγυπτο, αναζητώντας στήριξη εν μέσω πολέμου στη Μέση Ανατολή και αμερικανικών κυρώσεων που πλήττουν τα οικονομικά συμφέροντα του Πεκίνου.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο κατηγορεί τις ΗΠΑ για αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή

Ο Κινέζος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ευθύνονται για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και την Υεμένη, τονίζοντας πως παρεμποδίζουν τις ειρηνευτικές προσπάθειες και την προστασία των αμάχων στη Γάζα.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σι επαινεί τον ρόλο του Πακιστάν στη μεσολάβηση για τη Μέση Ανατολή

Ο Σι Τζινπίνγκ υποδέχθηκε τον Πακιστανό πρωθυπουργό στο Πεκίνο, εκφράζοντας εκτίμηση για τον ρόλο του Πακιστάν στην ειρήνη στη Μέση Ανατολή και χαρακτηρίζοντας τη φιλία Κίνας-Πακιστάν «ακλόνητη».
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα ζητά από το Πακιστάν ενίσχυση διαλόγου ΗΠΑ-Ιράν για λήξη του πολέμου

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ Ουάνγκ Γι ζήτησε από το Πακιστάν να εντατικοποιήσει τη μεσολάβηση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, με το Πεκίνο να δηλώνει στήριξη στις προσπάθειες αυτές, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.