ΓΔ: 2355.67 0.65% Τζίρος: 240.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κατεστραμμένο αυτοκίνητο Καμπούλ
Σκηνή μετά από βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο στην Καμπούλ, Αφγανιστάν.

Τουλάχιστον 17 νεκροί σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Αφγανιστάν

Η επίθεση, για την οποία δεν έχει αναληφθεί ευθύνη επί του παρόντος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ "ουδεμία σχέση έχει" με τους αντάρτες.

Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων και τον τραυματισμό 21 απόψε νοτίως της Καμπούλ, της αφγανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με αξιωματούχους και έναν γιατρό, μερικές ώρες πριν από την έναρξη της εκεχειρίας.

Σύμφωνα με τo Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι νεκροί ανέρχονται σε 18, οι τραυματίες σε δεκάδες και ανάμεσα στα θύματα πιστεύεται ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες και παιδιά.

«17 νεκροί και 21 τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο μας. Υπήρχαν πολίτες και στρατιώτες μεταξύ των θυμάτων», δήλωσε ο γιατρός Σεντκουλάχ, επικεφαλής στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου της Πουλ-ι-Αλάμ, της πρωτεύουσας της επαρχίας Λογκάρ όπου σημειώθηκε η επίθεση.

«Η πλειονότητα των θυμάτων ήταν πολίτες που βρίσκονταν σε έναν χώρο ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο που πήγε να κάνει τα ψώνια του πριν από την γιορτή της 'Αιντ αλ Άντχα», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Λογκάρ, ο Ντάνταρ Λαουάνγκ.

«Είδα 15 πτώματα και 20 τραυματίες να μεταφέρονται στο νοσοκομείο από την αστυνομία. Σημειώθηκε κοντά στο γραφείο του κυβερνήτη και έκανε πολύ θόρυβο», δήλωσε ο Τζάμσεντ 'Αχμαντ, ένας 22χρονος φοιτητής που ήταν παρών τη στιγμή της επίθεσης.

Η επίθεση, για την οποία δεν έχει αναληφθεί ευθύνη επί του παρόντος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ "ουδεμία σχέση έχει" με τους αντάρτες.

Οι Ταλιμπάν έχουν δεσμευτεί να τηρήσουν τριήμερη εκεχειρία με την αφγανική κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να αρχίσει αύριο το πρωί, την πρώτη ημέρα των εορτασμών της 'Αιντ Αλ-'Αντχα, της γιορτής της "Θυσίας".

Η εκεχειρία συνιστά καθοριστικό στάδιο ενόψει μιας πιθανής έναρξης πρωτόγνωρων διαπραγματεύσεων μεταξύ των Ταλιμπάν και της Καμπούλ που μπορεί να θέσουν τέλος σε δεκαετίες σύγκρουσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ και Ταλιμπάν στο τραπέζι: Προειδοποιήσεις για το Αφγανιστάν

Την ανησυχία τους για τις συνομιλίες της ΕΕ με τους Ταλιμπάν εκφράζουν η βουλευτής Μ. Συρεγγέλα και ο Λ. German, τονίζοντας πως τέτοιες επαφές κινδυνεύουν να νομιμοποιήσουν το καθεστώς και να αγνοήσουν τα δικαιώματα γυναικών και μειονοτήτων.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Καλαβρία: Τέσσερις μετανάστες πυρπολήθηκαν σε βαν στην Ιταλία

Σοκ στην Ιταλία από τη δολοφονία τεσσάρων μεταναστών στην Καλαβρία, που κάηκαν ζωντανοί σε βαν. Βίντεο έδειξε δύο άνδρες να ρίχνουν βενζίνη και να κρατούν τις πόρτες κλειστές. Συνελήφθησαν ως δράστες του εγκλήματος.
Σημαία Αφγανιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Αφγανιστάν: 18 νεκροί σε σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο

Δεκαοκτώ νεκροί, ανάμεσά τους δέκα παιδιά, και 29 τραυματίες είναι ο απολογισμός ανατροπής φορτηγού με Αφγανούς πρόσφυγες που επέστρεφαν από το Πακιστάν, στον δρόμο Τζαλαλαμπάντ-Καμπούλ, στο ανατολικό Αφγανιστάν.
Αεροφωτογραφία πλημμυρισμένης περιοχής
ΔΙΕΘΝΗ

Αφγανιστάν: 24 νεκροί από πλημμύρες μέσα σε δύο ημέρες

Τουλάχιστον 24 νεκροί και δεκάδες τραυματίες άφησαν οι σφοδρές βροχές και πλημμύρες στο Αφγανιστάν το τελευταίο διήμερο, κυρίως στις περιοχές Μπαγλάν, Μπανταχσάν και Ουαρντάκ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Σημαία Αφγανιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος κώδικας διαζυγίων από τις αρχές των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν ανακοίνωσε νέο κώδικα για τον χωρισμό συζύγων, που σύμφωνα με τον ΟΗΕ διαβρώνει τα δικαιώματα των γυναικών και ενισχύει τον διαχωρισμό τους στο Αφγανιστάν με πολύπλοκες διαδικασίες για τις γυναίκες.