ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Νάιτζελ Φάρατζ πορτρέτο

Η βρετανική αστυνομία ερευνά το Reform UK για παραβιάσεις εκλογικού νόμου

Η βρετανική αστυνομία διερευνά καταγγελίες για παραβίαση των κανόνων περί δωρεών από το κόμμα Reform UK, μετά από βίντεο όπου στελέχη συζητούν απαγορευμένες αλλοδαπές χορηγίες. Εξετάζονται πιθανές αξιόποινες πράξεις.

Η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε ποινική έρευνα σχετικά με καταγγελίες για παραβίαση των κανόνων περί δωρεών από το λαϊκιστικό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Reform UK του Νάιτζελ Φάρατζ. Σύμφωνα με ανακοινώσεις, στελέχη του κόμματος βιντεοσκοπήθηκαν μυστικά από δημοσιογράφους, ενώ συζητούσαν χορηγίες από αλλοδαπούς, κάτι που απαγορεύεται από τη βρετανική νομοθεσία.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία επεσήμανε ότι «οι αστυνομικοί αξιολόγησαν τις πληροφορίες που παρασχέθηκαν και έκριναν ότι υπάρχουν πιθανές αξιόποινες πράξεις για τις οποίες απαιτείται διερεύνηση».

Όπως διευκρινίζεται, «αυτές οι πιθανές αξιόποινες πράξεις είναι παρόμοιες με εκείνες που ήδη ερευνώνται από την Ειδική Ομάδα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και αφορούν δωρεές προς το ίδιο πολιτικό κόμμα».

Δύο στενοί συνεργάτες του Φάρατζ υπέβαλαν την παραίτησή τους την περασμένη εβδομάδα, μετά από δημοσιογραφική έρευνα που αποκάλυψε ότι το κόμμα φέρεται να παραβίασε τον εκλογικό νόμο, καθώς κανόνισε να πληρωθούν πολιτικές δημοσκοπήσεις από αλλοδαπό δωρητή. Το Reform UK, που είχε ήδη δεχτεί πλήγμα στις δημοσκοπήσεις λόγω επιπλέον καταγγελιών για δώρο ύψους 5 εκατομμυρίων λιρών στον ίδιο τον Φάρατζ, αρνείται κάθε παράνομη πράξη και υποστηρίζει ότι αποτέλεσε θύμα φάρσας από ακτιβιστές για το κλίμα. Παράλληλα, δηλώνει πως θα συνεργαστεί πλήρως με την αστυνομική έρευνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νάιτζελ Φάρατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός κατηγορείται για προετοιμασία επίθεσης κατά του Φάρατζ

Ο 28χρονος Βρετανός Τζόσουα Κέρι κατηγορείται για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, μεταξύ αυτών και κατά του Νάιτζελ Φάρατζ, ενώ ήδη διώκεται για τη δολοφονία της πρώην βουλευτή του Reform UK, Αν Γουίντεκομπ.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ελεύθεροι με εγγύηση οι πέντε συλληφθέντες σε βάση

Πέντε Βρετανοί αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, μετά τη σύλληψή τους για υπόθεση εκρηκτικών και τρομοκρατίας κοντά σε αεροπορική βάση που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ. Οι έρευνες συνεχίζονται, εξετάζοντας κάθε ενδεχόμενο.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Πέντε συλλήψεις σε βάση που χρησιμοποιήθηκε για επιθέσεις στο Ιράν

Πέντε άνδρες ανακρίνονται από τη βρετανική αστυνομία για υπόθεση εκρηκτικών και τρομοκρατίας, μετά τη σύλληψή τους κοντά στη βάση RAF στο Φέρφορντ. Αναφέρθηκαν από γεωργό που είδε κουκουλοφόρους στα χωράφια της περιοχής.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Οι συλληφθέντες στη βρετανική βάση του Φέρφορντ ήταν υπό έρευνα, λέει ο Τραμπ

Πέντε άνδρες συνελήφθησαν κοντά σε αμερικανική βάση στη Βρετανία ως ύποπτοι για τρομοκρατία και κατοχή εκρηκτικών. Ο Τραμπ ανέφερε ότι σχεδίαζαν μεγάλες ζημιές και βρίσκονταν υπό παρακολούθηση καιρό από τις αμερικανικές αρχές.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Πέντε ύποπτοι για τρομοκρατία συνελήφθησαν κοντά σε αεροπορική βάση

Στη νοτιοδυτική Αγγλία συνελήφθησαν πέντε άνδρες ύποπτοι για σχεδιασμό τρομοκρατικής ενέργειας κοντά σε αμερικανική αεροπορική βάση στο Γκλόστερσιρ, όπως ανακοίνωσε η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός σε βρετανική βάση όπου βρέθηκαν εκρηκτικά

Η βρετανική αστυνομία κήρυξε «μείζον περιστατικό» κοντά στη βάση RAF Φέρφορντ, μετά τη σύλληψη υπόπτων για παραβάσεις περί εκρηκτικών. Κάτοικοι απομακρύνονται και η περιοχή έχει αποκλειστεί από δυνάμεις έκτακτης ανάγκης.