ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κάρολος Γ΄ βασιλιάς
Φώτο: Shutterstock

Ο Κάρολος: Ο Χάρι και η Μέγκαν μένουν ανενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας

Ο βασιλιάς Κάρολος επιβεβαίωσε με επιστολή ότι ο Χάρι και η Μέγκαν παραμένουν μη ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας μετά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχοντας πλέον ρόλο ιδιωτών με εμπορικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Ο βασιλιάς Κάρολος έδωσε την έγκρισή του για την αποστολή επιστολής προς ανώτατους Βρετανούς αξιωματούχους, με την οποία επιβεβαιώνεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν παραμένουν μη ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας, μετά την πρόσφατη επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πληροφορία αυτή μεταδόθηκε από το BBC και άλλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην επιστολή αναφέρεται πως «η θέση τους είναι αντίστοιχη με εκείνη ιδιωτών πολιτών που έχουν εμπορικά και φιλανθρωπικά ενδιαφέροντα».

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν μέχρι στιγμής ανταποκριθεί σε αίτημα του πρακτορείου Ρόιτερς για σχόλιο σχετικά με το ζήτημα.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η οικογένειά του επέστρεψαν στη Βρετανία στα τέλη του περασμένου μήνα, έξι χρόνια μετά την παραίτησή τους από τα βασιλικά καθήκοντα και τη μετεγκατάστασή τους στις ΗΠΑ.

Το ζευγάρι είχε μετακομίσει στις ΗΠΑ το 2020, εγκαταλείποντας τα επίσημα βασιλικά του καθήκοντα, προκειμένου να ακολουθήσει ανεξάρτητες επαγγελματικές διαδρομές. Ωστόσο, παρέμειναν στο προσκήνιο, καθώς ο Χάρι έχει κατηγορήσει τη βασιλική οικογένεια για παραμέληση, τα ταμπλόιντ για αρνητική επιρροή στη ζωή του και την κυβέρνηση για ανεπαρκή ασφάλεια κατά τις επισκέψεις του στη Βρετανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Στο δικαστήριο σήμερα δύο Ιρανοί για τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ

Δύο Ιρανοί κατηγορούνται για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης με βόμβα κατά της εβραϊκής κοινότητας στο Μάντσεστερ. Συνελήφθησαν στις 20/9 και φέρονται να επικοινωνούσαν με άτομο στο εξωτερικό, πιθανώς στο Ιράν.
Νάιτζελ Φάρατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός κατηγορείται για προετοιμασία επίθεσης κατά του Φάρατζ

Ο 28χρονος Βρετανός Τζόσουα Κέρι κατηγορείται για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, μεταξύ αυτών και κατά του Νάιτζελ Φάρατζ, ενώ ήδη διώκεται για τη δολοφονία της πρώην βουλευτή του Reform UK, Αν Γουίντεκομπ.
Πινακίδα στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Η Τεχεράνη καλεί τον Βρετανό πρέσβη για τη βάση Φέρφορντ

Το Ιράν απέρριψε ως αβάσιμες τις κατηγορίες εμπλοκής του σε απόπειρα επίθεσης σε βρετανική βάση και κάλεσε τον Βρετανό πρέσβη για διαμαρτυρία, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός μιλά για «ισχυρές ενδείξεις» κατά της Τεχεράνης.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Νέες βρετανικές κυρώσεις κατά ρωσικών πλοίων και δικτύων παραπληροφόρησης

Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις σε 23 άτομα, εταιρίες και 8 ρωσικά πλοία, στοχεύοντας εισοδήματα της Μόσχας, παραπληροφόρηση και όσους φέρεται να ευθύνονται για εκτοπισμούς παιδιών από Ουκρανία.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινή προειδοποίηση πριν το περιστατικό σε βρετανική βάση

Ο Νετανιάχου αποκάλυψε ότι το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τη Βρετανία για ιρανική επίθεση σε βάση της, εκφράζοντας δυσαρέσκεια για τις βρετανικές κυρώσεις κατά των οικισμών. Πέντε Βρετανοί συνελήφθησαν για τρομοκρατία και αφέθηκαν ελεύθεροι.