ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης

ΗΠΑ: Κίεβο και Μόσχα πρέπει να συμβιβαστούν για να λήξει ο πόλεμος

Ο Στιβ Γουίτκοφ κάλεσε Μόσχα και Κίεβο να κάνουν αμοιβαίους συμβιβασμούς για διέξοδο από τον πόλεμο, τονίζοντας πως ΗΠΑ ελπίζουν σε διπλωματική λύση, μετά τη ρωσική εισβολή του 2022.

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ, κάλεσε τη Μόσχα και το Κίεβο να προχωρήσουν σε «συμβιβασμούς», με στόχο την εξεύρεση λύσης για τον πόλεμο που ξεκίνησε μετά τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο.

Όπως ανέφερε, «Θα πρέπει και οι δύο πλευρές να κάνουν συμβιβασμούς και να περιορίσουν τις διαφορές τους και πιστεύουμε ότι διαθέτουμε τα απαραίτητα στοιχεία για να καταλήξουμε σε αυτό». Ο Στιβ Γουίτκοφ τόνισε επίσης πως παρά τις δυσκολίες, υπάρχει αποφασιστικότητα και ελπίδα για μια διπλωματική επίλυση της σύγκρουσης.

Παράλληλα, ο απεσταλμένος των ΗΠΑ εξέφρασε ικανοποίηση για τις ειρηνευτικές συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν τόσο στη Μόσχα όσο και στο Κίεβο. Υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν σε μια διπλωματική λύση στον πόλεμο, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον πέμπτο χρόνο του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Καμία παύση πυρός παρά την εκεχειρία που διαπραγματεύτηκαν οι ΗΠΑ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι οι συγκρούσεις με τον ρωσικό στρατό συνεχίζονται παρά την εκεχειρία, κατηγορώντας τη Ρωσία πως δεν επιθυμεί τον τερματισμό του πολέμου και προετοιμάζει νέες επιθέσεις.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Το αμερικανικό σχέδιο ανεπαρκές, να πιεστεί σκληρά ο Πούτιν

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως το αμερικανικό σχέδιο δεν θα λύσει το πρόβλημα, ζητώντας περισσότερη πίεση προς τον Πούτιν αντί για την Ουκρανία. Εμφανίστηκε ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις με κάθε σχήμα και σε όποια χώρα ζητηθεί.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Δύση ενθαρρύνει τον Πούτιν αναστέλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τον Τραμπ ότι με την αναστολή των κυρώσεων ανταμείβει και ενθαρρύνει τον Πούτιν, καλώντας τους συμμάχους να διατηρήσουν πίεση στη Ρωσία. Ο Τραμπ υπέγραψε την αναστολή λίγο πριν αυτές τεθούν σε ισχύ.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Οδυνηρό που ο Τραμπ στηρίζει την άλλη πλευρά

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι είναι «οδυνηρό» που ο Τραμπ στηρίζει τη Ρωσία στον πόλεμο, τονίζοντας ότι αν επιλέγει να βρίσκεται στη μέση, θα πρέπει να παραμένει ουδέτερος και να μην παίρνει θέση κατά της Ουκρανίας.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συνεχίζεται η ανταλλαγή πληροφοριών με Ουκρανία, υπεράσπιση συμφωνίας με Ρωσία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να μοιράζονται πληροφορίες με την Ουκρανία και συνεργάζονται με Κίεβο και Μόσχα για τον τερματισμό του πολέμου, επισημαίνοντας το ισχυρό μίσος μεταξύ των δύο πλευρών.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ανταλλάσσουν πληροφορίες με Ουκρανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν να μοιράζονται πληροφορίες με την Ουκρανία, υπογραμμίζοντας τη βούλησή τους για λήξη του πολέμου και συνεργασία με Ουκρανία και Ρωσία, ώστε να βρεθεί λύση.