ΓΔ: 2687.04 -0.16% Τζίρος: 175.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:22:35
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας

Η Ουκρανία: Σύμμαχοι θέλουν τα ρωσικά περιουσιακά ως διαπραγματευτικό χαρτί

Ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος ανέφερε στο Reuters αυξανόμενη προθυμία ευρωπαίων συμμάχων για σοβαρή συζήτηση σχετικά με τη χρήση δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, τονίζοντας ότι το Κίεβο επιθυμεί άμεση πρόσβαση στα κεφάλαια.

Η Ουκρανία παρατηρεί αυξανόμενη προθυμία μεταξύ των ευρωπαίων συμμάχων της για την έναρξη σοβαρής συζήτησης σχετικά με τη χρήση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με δήλωση ανώτερου κυβερνητικού αξιωματούχου στο Reuters.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, ορισμένοι σύμμαχοι επιθυμούν να αποφύγουν την άμεση αξιοποίηση αυτών των περιουσιακών στοιχείων, προτιμώντας να τα διατηρήσουν ως διαπραγματευτικό χαρτί για μελλοντικές συνομιλίες.

Ωστόσο, το Κίεβο θεωρεί ότι μια τέτοια στάση δεν είναι απαραίτητη και επιδιώκει να αποκτήσει άμεσα πρόσβαση στα συγκεκριμένα κεφάλαια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βελγικό Κοινοβούλιο Βρυξέλλες
ΔΙΕΘΝΗ

Βέλγιο: Δεν αλλάζει στάση για τα ρωσικά περιουσιακά, λέει ο ΥΠΕΞ

Το Βέλγιο εμμένει στην αντίθεσή του για χρήση δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων υπέρ της Ουκρανίας, όπως επανέλαβε ο ΥΠΕΞ Μαξίμ Πρεβό, επισημαίνοντας τους σοβαρούς κινδύνους που εμπεριέχει μια τέτοια κίνηση.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ συζητά νέες κυρώσεις κατά Ρωσίας, απορρίπτει εκφοβισμό

Η ΕΕ παραμένει αμετακίνητη παρά τις ρωσικές υβριδικές επιθέσεις και δεσμεύεται να στηρίξει την Ουκρανία, δήλωσε η Κάγια Κάλας, σημειώνοντας ότι ο στόχος της Ρωσίας είναι να παρεμποδίσει τη βοήθειά τους προς την Ουκρανία χωρίς να το επιτυγχάνει.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Άτυπη Σύνοδος ΥΠΑΜ ΕΕ: Στο προσκήνιο θάλασσα, διάστημα & Ουκρανία

Στην Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας στην Ιρλανδία, στο επίκεντρο βρίσκονται η θαλάσσια ασφάλεια, η προστασία κρίσιμων υποδομών και η ενίσχυση της ευρωπαϊκής διαστημικής παρουσίας, όπως τόνισε η Κάγια Κάλας.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Καταδίκη ρωσικών επιθέσεων στο Κίεβο, ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων

Ο Μακρόν καταδίκασε τις ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη στρατηγική τρόμου της Ρωσίας και τόνισε ότι ΕΕ και εταίροι θα εντείνουν τις κυρώσεις και θα συνεχίσουν τη στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: 1,4 δισ. ευρώ στην Ουκρανία από παγωμένα ρωσικά assets

Η ΕΕ θα διαθέσει 1,4 δισ. ευρώ από τόκους παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για στήριξη της Ουκρανίας, ανακοίνωσε η Κομισιόν, τονίζοντας ότι η Ρωσία πρέπει να πληρώσει για τις ζημιές που προκάλεσε.
Κάγια Κάλας πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Εξετάζονται νέα μέτρα για Μέση Ανατολή και ασφάλεια ναυσιπλοΐας

Η Κάγια Κάλας, Ύπατη Εκπρόσωπος ΕΕ, τόνισε τη σημασία της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή, τη διατήρηση ανοιχτών των Στενών του Ορμούζ και υποστήριξε την επιχείρηση Aspides. Για την Ουκρανία, πρότεινε ειδική πλατφόρμα απελευθέρωσης κρατουμένων.