ΓΔ: 2599.44 0.23% Τζίρος: 200.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μπιγκ Μπεν και σημαία

Ερωτήματα για το αν ο Χάρι και η οικογένειά του θα επιστρέψουν στη Βρετανία

Η είδηση της επιστροφής του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο προκάλεσε έκπληξη και πολλά ερωτήματα για το πού θα μείνουν, τις σχέσεις τους με τη βασιλική οικογένεια και τα επόμενα βήματά τους.

Η ανακοίνωση της επιστροφής του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο προκαλεί πλήθος ερωτημάτων σχετικά με τη διαμονή τους, τις σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια και τα μελλοντικά τους σχέδια. Το ζευγάρι δεν έχει προβεί σε επίσημες δηλώσεις, ενώ οι λεπτομέρειες για τη μετακόμισή τους παραμένουν ασαφείς.

Χθες, ο δούκας του Σάσεξ εμφανίστηκε στην Ουάσινγκτον για στρογγυλή τράπεζα με βετεράνους πολέμου, αποφεύγοντας ωστόσο να σχολιάσει το θέμα. Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, οι Σάσεξ αναμένεται να εγκατασταθούν μέχρι τα τέλη Αυγούστου σε ιδιωτική κατοικία εκτός Λονδίνου, πιθανόν στη Νορθάμπτον ή στην περιοχή του Κοτσγουόλντς, δημοφιλής επιλογή για διασημότητες.

Τα παιδιά τους, Άρτσι και Λίλιμπετ, φέρεται να έχουν εγγραφεί σε σχολείο για να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο. Ο Χάρι έχει δηλώσει την επιθυμία του για «συμφιλίωση» με την οικογένειά του, ενώ ειδικοί θεωρούν βασικό λόγο επιστροφής το ενδιαφέρον να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η επιστροφή τους ερμηνεύεται από ορισμένα μέσα ως αναγνώριση της αποτυχίας των επαγγελματικών σχεδίων τους στις ΗΠΑ. Παράλληλα, η Μέγκαν δραστηριοποιείται επιχειρηματικά με την εταιρεία «As Ever», μέσω της οποίας διαθέτει προϊόντα όπως μαρμελάδες, κεριά και τσάι.

Σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια και δημόσια εικόνα

Ο βασιλιάς ενημερώθηκε πρόσφατα για την απόφαση του ζευγαριού και, σύμφωνα με το παλάτι, χαίρεται με την προοπτική να βλέπει συχνότερα την οικογένειά του. Οι σχέσεις με τον Ουίλιαμ, ωστόσο, παραμένουν ψυχρές και δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από τον διάδοχο του θρόνου.

Ο Χάρι συνεχίζει να στηρίζει φιλανθρωπικούς οργανισμούς στη Βρετανία και εποπτεύει τη διοργάνωση των Invictus Games 2027 στο Μπέρμιγχαμ. Δεν προβλέπονται αλλαγές στο επίσημο καθεστώς τους ως μέλη της βασιλικής οικογένειας, ενώ η αποδοχή τους από τη βρετανική κοινή γνώμη παραμένει περιορισμένη, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Ζητήματα ασφάλειας και χρηματοδότησης

Μετά την αποχώρησή τους από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Χάρι και η Μέγκαν έχασαν τη συστηματική αστυνομική προστασία. Ο ίδιος καταγγέλλει ότι αυτή η απόφαση θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά του, ενώ για τα ταξίδια τους στη Βρετανία καλύπτει ο ίδιος τα έξοδα ιδιωτικής ασφάλειας.

Εκτιμάται πως κάποια από τα ζητήματα ασφαλείας ενδέχεται να έχουν διευθετηθεί ώστε να καταστεί εφικτή η επιστροφή τους. Η κυβέρνηση θεωρεί το θέμα της ασφάλειας και της χρηματοδότησης του ζευγαριού ως «ιδιωτική υπόθεση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

αναμμένο κερί πένθους
ΔΙΕΘΝΗ

Ουαλία: Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε την τραγουδίστρια Μπόνι Τάιλερ

Χιλιάδες θαυμαστές της Μπόνι Τάιλερ αποχαιρέτησαν τη διάσημη τραγουδίστρια στο χωριό της στην Ουαλία, τραγουδώντας το "Total Eclipse of the Heart" καθώς περνούσε το φέρετρό της ενόψει της κηδείας της τη Δευτέρα.
Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρίγκιπας Χάρι δεν θα μείνει στο Μπάκιγχαμ κατά το ταξίδι του στο Λονδίνο

Ο πρίγκιπας Χάρι δεν θα μείνει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ κατά την παραμονή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς δεν απάντησε εγκαίρως στην πρόσκληση, παρά τις σχετικές δηλώσεις εκπροσώπου του για αποδοχή της φιλοξενίας.
Αύξηση κερδών επενδύσεων
ΔΙΕΘΝΗ

Η οικογένεια Μπέκαμ μπαίνει στους Βρετανούς δισεκατομμυριούχους

Ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ είδαν την περιουσία τους να φτάνει τα 1,185 δισ. λίρες, διπλασιάζοντάς τη μέσα σε ένα χρόνο, με επενδύσεις σε ποδόσφαιρο, μόδα και ακίνητα, σύμφωνα με τους Sunday Times, και μπήκαν στο κλαμπ των Βρετανών δισεκατομμυριούχων.
Μέγκαν Μαρκλ χαμογελαστή
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Χάρι και η Μέγκαν φέρνουν ιστορία πολέμου Αφγανιστάν στο Netflix

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ετοιμάζουν ταινία για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, βασισμένη στο βιβλίο του Άνταμ Τζόουετ, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με το Netflix. Ο Χάρι έχει υπηρετήσει δύο φορές εκεί.
βρετανική λίρα κέρματα
ΔΙΕΘΝΗ

Πάντινγκτον και Ατένμπορο υποψήφιοι για νέα χαρτονομίσματα Βρετανίας

Οι Βρετανοί πρότειναν τον Ντέιβιντ Ατένμπορο, τον Πάντινγκτον και τον Τσώρτσιλ ως τα πιο δημοφιλή πρόσωπα για τα νέα χαρτονομίσματα, σύμφωνα με πληροφορίες της Press Association που ήρθαν στη δημοσιότητα μέσω του νόμου FOI.
Πλήθος σε συναυλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ακυρώθηκε το Wireless λόγω απαγόρευσης εισόδου του Κάνιε Γουέστ

Το φεστιβάλ Wireless του Λονδίνου ακυρώθηκε μετά την απαγόρευση εισόδου του Κάνιε Γουέστ στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω αντισημιτικών δηλώσεών του. Ο ράπερ ήταν το βασικό όνομα της διοργάνωσης για φέτος.